Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:675586
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.02.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2016. - 2020. g.
2021. - 2025. g.
Darba fragmentsAizvērt

4. Darba drošības prasības, beidzot darbu
4.1. Noņemt instrumentu jostu, sakārtot inventāru, kuru izmantoja darba laikā.
4.2. Novietot glabāšanai paredzētajā vietā elektroaizsardzības līdzekļus, IAL, darba apģērbu, instrumentus un palīgierīces.
4.3. Savākt izlietotos elektroiekārtu materiālus un novietot noslēgtā konteinerā.
4.4. Ja remontējot elektroietaises vai darba aprīkojuma elektroiekārtu, to neizdodas pabeigt pirms pārtraukuma vai līdz darba laika beigām, tad operatora darba vietā jāizvieto brīdinošais uzraksts „Neslēgt” un darba aprīkojuma tehniskas apkopes darbu uzskaites žurnālā jāatstāj ieraksts par to, ka bojājums nav novērsts.
4.5. Apstiprinātās iekšējās instrukcijās noteiktajā kārtībā jāziņo vadītājam par darbu pilnīgu pabeigšanu, pamanītajiem trūkumiem vai defektiem darba laikā.
4.6. Elektroietaisi drīkst ieslēgt tikai pēc tam, kad par to saņemta atļauja vai rīkojums no darbinieka, kas devis atļauju sagatavot darba vietu un pielaist pie darba, vai no darbinieka, kas to nomainījis. Pēc pilnīgas darbu pabeigšanas elektroietaisē atbildīgajam par darba izpildi vai uzraugam jāaizved brigāde no darba vietas, jānoņem brigādes novietotie pagaidu nožogojumi, pārnesamās drošības zīmes un zemējumi, jāaizslēdz elektroietaišu durvis un norīkojumā ar savu parakstu jāapstiprina darbu pilnīga pabeigšana.
4.7. Paziņot darbu vadītājam par darba vietas atstāšanu.
5. Darba drošības prasības rīcībai ārkārtas un bīstamās situācijās.
5.1. Situācijās, kuras var izraisīt avāriju vai nelaimes gadījumu, darbiniekam, nekavējoties jārīkojas saskaņā ar instrukcijā noteiktajām prasībām.
5.2. Ja ir radusies bīstama situācija, darbiniekiem, izmantojot savas zināšanas un pieejamos līdzekļus savas kompetences robežās jāpieņem patstāvīgs lēmums un jāveic piemēroti pasākumi situācijas stabilizēšanai.
5.3. Ja ir radusies bīstama situācija un turpmākajā darbībā tā nav prognozējama, darbiniekiem, nekavējoties ir jāpārtrauc darbs un jāziņo tiešajam darbu vadītājam.
5.4. Elektrības vadu vai iekārtu īssavienojuma gadījumā seko vadu aizdegšanās, tāpēc nekavējoties jāatslēdz strāvas patērētāji.
5.5. Darbinieka rīcība, mehānismiem un/vai personālam nokļūstot zem sprieguma:
5.5.1. Ja pacēlāja grozs saskaras ar spriegumaktīvām daļām, operatoram jāveic pasākumi mehānisma kustīgās daļas atvirzīšanai no spriegumaktīvām daļām tādā attālumā, kas nav mazāks par elektrobīstamības ārējo robežu un jāattālinās ar vairākiem palēcieniem vai tipinot vismaz par 8 m no jebkura transportlīdzekļa, kas nokļuvis zem sprieguma.
5.5.2. Aizliegts nokāpt no mehānisma vai mašīnas uz zemes vai kāpt uz tās, kā arī pieskarties, stāvot uz zemes, kamēr mehānisma elementi ir spriegumaktīvi.
5.5.3. Ja mehānisms, kas nokļuvis zem sprieguma, aizdegas, operatoram jānolec uz zemes no mehānisma, ar abām kājām lecot, jāattālinās ne mazāk par 8 m. Lecot pēdas nedrīkst atraut vienu no otras. Svarīgi – pēdas nedrīkst atraut vienu no otras!
5.5.4. Nekādā gadījumā pēc izglābšanās nedrīkst tuvoties tehnikai, vai mēģināt to dzēst un nepieļaut citu personu piekļuvi bīstamajai zonai līdz ierodas glābšanas dienesti!
5.6. Gadījumos, ja ir noticis incidents un ir vajadzīga palīdzība, jāzvana uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukuma numuru 112, lai izsauktu VUGD.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties