Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:257587
 
Vērtējums:
Publicēts: 15.04.2003.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  IEVADS    2
2.  DARBA LĪGUMA APSKATS UN ANALĪZE    3
2.1.  DARBA LĪGUMS    3
2.2.  KONFIDENCIALITĀTES SAISTĪBAS (Darba līgums pielikums Nr.1)    5
2.3.  DARBA APMAKSAS LĪGUMS (Darba līgums pielikums Nr.2)    6
2.4.  DARBA LĪGUMA ANALĪZE    7
3.  DARBA VIETAS PLĀNA APSKATS UN ANALĪZE    8
4.  SECINĀJUMI    13
Darba fragmentsAizvērt

Pēc Padomju Savienības sabrukšanas 1991 gadā, Latvija kļūva par neatkarīgu valsti. Līdz ar neatkarību Latvija ieguva iespeju pati attīstīt un plānot savu ekonomisko darbību un uzņēma kursu uz Eiropas savienienību. Latvijā sāka ieplūst kapitāls no daudzām Eiropas valstīm galvenokārt no Vācijas, Zviedrijas, Somijas un Dānijas. Parādijās plašs datortehnikas asortiments un sāka veidoties daudzas, tagad visiem pazīstamas, programmatūras ražošanas kompānijas DATI, SWH tehnoloģijas, Alise, IT, HMS, Tilde … sarakstu var turpināt. Nosauktās kompānijas var skaitīt par programmatūras ražošanas līderiem Latvijā.
Pašlaik Latvija ir ļoti daudz programmatūras ražošanas uzņēmumu kuru klienti ir ārzemnieki. Tas ir izdevīgi gan mums gan uzņēmumiem – klientiem no Eiropas, jo mūsu darba spēks ir lētāks un arī Eiropā ir specialistu iztrūkums IT nozarē. Bet katram labumam ir savas sliktās puses. Labums ir tas ka IT nozarē darba pagaidām ir daudz, un tuvāko gadu laikā paredzams vēl vairāk, bet “jaunizceptie” specialisti, parasti studenti, kas pirmo reizi stājas darbā 2-3 kursā, daži paspēj to izdarīt jau pat pirmajā kursā, ļoti maz zina un pievērš uzmanību jautājumiem kas saistīti ar darba līguma saturu un darba aizsardzības jautājumiem. Bailes atzīties, bet stājoties darbā es pat nēesmu izlasījis savu darba līgumu, jo uzņemšanas nodaļā man teica ka tur viss ir kārtībā un es noticēju. Vēlāk izrādījās ka tiešām tur viss ir kārtībā. Es domāju ka es nebiju vienīgais kas tādā veidā parakstija darba līgumu.
Tiem kas stājas darbā lielos uzņēmumos problēmu parasti nerodas, jo tajos kārtības ir vairāk. Bet mazos uzņēmumos cik esmu dzirdējis dažreiz gadās pavisam nepatīkami gadījumi. Negribu apgalvot ka ejiet visi strādāt lielos uzņēmumos un mazos neejiet, bet teiksim es domāju ka tas ir fakts, ka lielos uzņēmumos tev algu maksā oficāli un visi nodokļi par tevi tiek pārskatīti. Tur pretī man ir daži paziņi kuri strādā firmās kas sastāv no 2-5 cilvēkiem, un nodokļus par viņiem neviens nemaksā. Un oficāli skaitās ka viņi nestrādā, un līdz ar to darba stāžs arī neiet. Kaut gan strādā viņi kā “nēģeri”.
Tagad par pašu darba saturu. Nosākuma tiks apskatīts mans darba līgums ar diviem tā pielikumiem, proti: konfidencialitātes saistības un darba apmaksas līgums. Tad darba līgums ar pielikumiem tiks nedaudz izanalizēts. Un pēc tam tiks apskatīta manas darba telpas shēma un tās atbilstība normatīviem.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties