Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:354457
 
Vērtējums:
Publicēts: 28.01.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Literatūras apskats par autora personību un daiļrades īpatnībām    4
2.  Daiļdarba analīze – interpretācija    8
2.1.  Pārdomas par izlasīto    9
2.2.  Sižets, satura problemātika    10
2.3.  Telpa un laiks, stāstījuma redzespunkts    12
2.4.  Tēlu raksturojums    13
2.5.  Daiļdarba valodas īpatnības un tēlainās izteiksmes līdzekļu daudzveidība    15
2.6.  Teksta saikne ar laikmetu, autora personību    16
  Secinājumi (tēzes)    17
  Avoti un izmantotā literatūra    18
Darba fragmentsAizvērt

Paulu Koelju ir pasaulslavens rakstnieks un viņa darbs ir guvis ļoti lielu ievērību. Viņš caur vienkāršām lietām, iemāca cilvēkiem ļoti gudras patiesības un palīdz mums saprast to, kāpēc cilvēks rīkojas tieši tā dažādās situācijās.
„Alķīmiķis” ir grāmata par vienkāršiem cilvēkiem, kuri ir gatavi lieliem mērķiem. Katrs cilvēks ir īpašs ar to, ka katram ir sava dzīve un to dzīvo pēc saviem ieskatiem.
Šo grāmatu izvēlējos, jo, to izlasot, liek padomāt katram pašam par sevi. Tajā ir ļoti daudz atziņas, kuras tiek teiktas pavisam vienkāršam aitu ganam, viņš tās pieņem un ievēro tālākajā dzīvē. Tās viņam liek izvēlēties pareizo ceļu un saprast, kāpēc viss notiek tā.
Katru cilvēku veido vide, kurā viņš dzīvo, ko izlasa, ar kādiem cilvēkiem kontaktējas, tāpēc arī aitu gans bija tik ļoti vienkāršs un gudrs puisis. Viņam allaž tuvumā atradās cilvēks vai arī šķietama ilūzija, kura sniedza palīdzību, lai viņš varētu ļauties savam liktenim. Šajā grāmatā ir atspoguļoti vairāki cilvēku likteņi un viņu sapņi, daži tā arī tiem nav sekojuši, bet viņi mudina aitu ganu neapstāties, jo nevēlas, lai arī viņš spītīgi pretoties savam liktenim.
Aitu gans tic savam gara stiprumam un tas ir pats galvenais, kas palīdz jebkuram no mums iegūt to, ko vēlamies – sekot liktenim.
Paulu Koelju
(dz. 1947. gadā)
Brazīliešu rakstnieks
Paulu Koelju ir dzimis Riodežaneiro. Sāka iet jezuītu skolā, kad viņam bija 7 gadi. Paulu nepatika lūgties un iet uz mesu, bet šajā skolā viņš saprata, kāda būs viņa nākamā profesija.
Vecākiem bija citi plāni par Paulu nākotni, tāpēc centās apspiest viņa vēlmi pievērsties literatūrai. Paulu Koelju tam pretojās cik vien spēja un viņa tēvs nodomāja, ka tā ir garīga slimība, tāpēc, kad Paulu palika 17, viņu ievietoja psihiatriskajā slimnīcā, kur viņš pavadīja vairākus semestrus.
Īsi pēc tam Paulu iesaistījās teātra grupā un sāka tur strādāt. Teātris bija amorāluma perēklis. Vecāki lauza solījumu un trešo reizi viņu ieslodzīja psihiatriskajā slimnīcā. Kad tika no turienes ārā, Paulu bija vēl vairāk ieslēdzies sevī, tāpēc viņu aizveda pie cita psihiatra, kurš pateica, ka Paulu Koelju nav slims, bet gan mācās dzīvot. Viņš uzrakstīja „Veronika grib mirt”, 30 gadus pēc šī notikuma.
Vēlāk Paulu atsāka savas studijas, taču drīz vien no tām izstājās. Tie bija 60-tie gadi, kad pasaulē parādījās hipiju kustība. Paulu bija gari mati, pamazām sāka lietot narkotikas, jo gribēja dzīvot kā īsts hipijs.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties