Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:441643
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.12.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  „Dabas resursu nodokļa „ salīdzinājums ar FM mājas lapā izvietoto aprakstu    4
  Secinājumi    9
  Izmantotās literatūras saraksts    10
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Dabas resursu nodoklis ir nepieciešams, lai efektīvi būtu izmantoti dabas resursi un tas nebūtu kaitīgs un būtu nodrošināti visi pasākumi tās aizsardzībai.
Dabas resursu nodokļa likumā ir noteikts, par ko ir jāmaksā, kas maksā, kam pienākas atvieglojumi utt. Tas ir svarīgi, lai varētu piemērot atbilstošu sodu tiem, kas to neievēro un vēlas gūt lielāku peļņu izmantojot dabas resursus, nemaksājot nodokli.
Salīdzinot likumā un FM mājas lapā izvietoto informāciju, tad FM mājas lapā apkopotā informācija lielākoties sakrīt, ir tikai dažas atšķirības. Protams FM ir apkopots īsumā un pats svarīgākais, tomēr likumā ir izklāstīts plašāk. Ir arī tādas tēmas, kurās varētu būt vairāk informācijas, nekā ir FM. FM mājas lapā varētu būt mazliet plašāk izklāstītai informācijai un to vajadzētu atjaunot, katru reizi kā mainās likums, lai paskatīties un zinātu, kas ir nepieciešams, tomēr, lai izprastu visu ir jāstudē likums, jo tur viss ir izklāstīts plaši.
Emocionāli atbalstīt vides aizsardzību lielākoties ir gatavs vai ikviens iedzīvotājs un politiķis, bet praksē bez finansējuma bieži vien neiztikt, īpaši, ja nepieciešams veidot un uzlabot vides infrastruktūru vai sakopt piesārņotās teritorijas. Putniem un zvēriem balsstiesību Saeimas vēlēšanās nav, tādēļ vides aizsardzība nekad nav bijusi politisko partiju prioritāšu augšgalā. Vides aizsardzības nepieciešamība tiek apspriesta vai ik reizi, kad jālemj par finansējuma sadalījumu. Īpaši nepārsteidz, ka tādas labējās partijas kā TP, JL un LPP ne vienu reizi vien paudušas neizpratni par vides aizsardzības radītajām lielajām izmaksām un pat panākušas finansējuma samazinājumu, piemēram, lemjot par finansējuma sadalījumu no Eiropas Savienības (ES) struktūrfondiem un Kohēzijas fonda laika posmam no 2007. līdz 2013.gadam. Finansējums videi tomēr tika nedaudz palielināts, par ko gan visticamāk jāpateicas faktam, ka daudzu Latvijas pilsētu vadībā ir TP biedri.
Lai mums būtu tīra un sakopta, vajag rūpēties par apkārtējo vidi un nepiesārņot to ar visādiem atkritumiem, kas ir kaitīgi apkārtejai videi. Atkritumus vajadzētu mest tam paredzētajās vietās, lai arī būtu jāsamaksā nauda par to, bet piesārņojot apkārtejo vidi, cieš visa dzīvā radība, kas saskaras ar atkritumiem. Tiem, kas piesārņo apkārtējo vidi ar atkritumiem, vajadzētu saņemt lielākus sodus, lai nebūtu vēlēšanās to darīt vēl un citiem arī nebūtu vēlēšanās darīt.
Vides aizsardzība ir nepieciešams, lai mums būtu tīra vide un tiktu ievēroti dabas resursu izmantošanas noteikumi, lai netiktu radīts kaitējums dabai.

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties