Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Dabas resursu nodokļa ietekme uz vides aizsardzību Latvijas Republikā

     

    Referāts3 Ekonomika

0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:582238
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.06.2001.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Cilvēkiem nekad nav sevišķi paticis risināt dažādas problēmas, it īpaši, ja tie vēl nav varējuši saskatīt, ka uzreiz gūs no tā tiešu labumu sev. Par laimi vai nelaimi, tādēļ vai citu iemeslu dēļ varētu teikt, ka cilvēki savā ziņā ir vienojušies par tādas sistēmas izveidi, kura viņu vietā uzņemas atrisināt šos sāpīgos jautājumus un noņemt no atsevišķiem indivīdiem smago rūpju nastu. Diemžēl, nav arī gluži tā kā pasakā, ka viss notiktu pats no sevis, proti, par to no indivīdiem, kuri ir iesaistīti un pakļāvušies šai sistēmai tiek prasīts, lai tie finansētu gan visus tiešos izdevumus, gan arī laika gaitā izveidojušos valdības aparātu. Nevienam nav noslēpums, ka šī finansēšana pamatā tiek organizēta ar nodokļu sistēmas palīdzību, kas paredz dažādu nodokļu un nodevu nomaksu valstij. Daļa no šiem līdzekļiem veido pamatbudžetu, kur nav nosakāma atsevišķu konkrēto līdzekļu izmantošana, bet ir arī nodokļi un nodevas, par kuriem iekasētās summas tiek izmantotas tikai noteiktu mērķu īstenošanai, problēmu novēršanai. Viens no tādiem nodokļiem ir arī “Dabas resursu nodoklis”. Šis nodoklis tiek ieskaitīts speciālajā budžetā un tiek izmantots tikai speciāliem mērķiem, kas saistīti ar vides aizsardzību vai to saistītiem pasākumiem.
Manuprāt, lai labāk varētu izprast šī nodokļa ietekmi un nozīmi, vispirms būtu saprātīgi iepazīties pamatjautājumos ar pašu nodokli nedaudz tuvāk. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties