Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:326279
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.10.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2016. - 2020. g.
Darba fragmentsAizvērt

Problēmu inženiertehniskie risinājumi
Jau tagad ir pieejami dzīvotspējīgi tehnoloģiskie risinājumi, kas varētu novērst daudzas vides problēmas, taču to komerciālai ieviešanai var būt dažādi šķēršļi.
Ekoinovācijas attiecas uz visiem jauninājumu veidiem — tehnoloģiskiem, netehnoloģiskiem, kā arī ražojumiem, pakalpojumiem un jaunu uzņēmējdarbības praksi —, kuri rada iespējas uzņēmējdarbībai un dod labumu videi, novēršot vai samazinot savu ietekmi uz to vai arī optimizējot resursu (tostarp enerģijas) izlietojumu. Ekoinovācijas ir cieši saistītas ar vides tehnoloģiju attīstību un to izmantošanu, kā arī ar ekoefektivitātes un ekorūpniecības jēdzienu. Kopējais mērķis ir veicināt ilgtspējīgākus ražošanas un patēriņa modeļus. Kā praktiski ekoinovāciju piemēri jāmin vērtīgu vielu atgūšana no notekūdeņiem, efektīvāks pārtikas iepakojums, celtniecības materiālu ražošana no pārstrādātiem atkritumiem, ekoloģiskie ražojumi un jaunas vadības metodes.
Veikts zāles biomasas resursu un izstrādāto alternatīvo tehnoloģisko risinājumu ekonomiskais novērtējums, iegūtas zināšanas un izstrādāti tehnoloģiskie risinājumi bioenerģijas ieguvei no zāles biomasas. Projekta ietvaros Rīgas Tehniskās universitātes eksperti veica pētījumus, kā esošās biobutanola ražošanas tehnoloģijas pielāgot zāles kā izejvielas izmantošanai. Tika izvērtēti piemērotākie biomasas frakciju izmēri, noteikts minimālais termiskās apstrādes režīms, lai nenotiktu saražotā cukura koncentrācijas samazināšanās dabisko mikroorganismu ietekmē. Izstrādātā pieeja tika salīdzināta ar ķīmisko priekšapstrādes/hidrolīzes metodi, lai noteiktu tās efektivitāti. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties