Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:950839
 
Vērtējums:
Publicēts: 20.03.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 11 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Dabas resursu pārvalde un piesārņojumu kontrole ir ļoti būtisks aspekts un aktuāls jautājums šodien. Samērā bieži laikrakstos ir parādījusies tendence ļoti lielu vērību pievērst tieši ar nodokli apliekamajiem dabas resursiem, aktuāla tēma ir Iepakojuma likuma izmaiņas un tā ietekme uz Latvijas ar nodokli apliekamajiem dabas resursiem laikrakstā „Bilance”.
Lai arī nākamās paaudzes varētu izmantot tos dabas resursus, kas ir pieejami mums šodien, būtiski ir veikt visas maksimālās darbības, lai tos saglabātu. Ir svarīgi, ka ražotāji, preču importētāji ir atbildīgi ne tikai par preču realizēšanu, kvalitāti, bet arī par apkārtējo vidi tās piesārņojuma problēmām. Dabas resursu nodokļa mērķis ir visus iegūto līdzekļu izmantošana tādiem pasākumiem, kuri ir saistīti ar tādu pasākumu un projektu finansēšanu, kas ir tieši saistīti ar vides aizsardzību. Lielu ieguldījumu šajos procesos veic Latvijas Vides aizsardzības fonds un Latvijas Zaļais punkts. Pateicoties šo organizāciju veiktajām aktivitātēm izglītotāki kļūst gan patērētāji, gan uzņēmumi. Apsveicamas ir dažādas akcijas, kas izglīto un arvien rosina interesi par dabas un vides aizsardzību. Kā piemēru var minēt kaut vai to, ka tiek popularizēta atkritumu šķirošana, kas ir būtisks solis.
Šis jautājums ir ļoti aktuāls, jo arvien vairāk uzņēmumu tiek pakļauti dabas resursu nodoklim un līdz ar to arī pieaug tā maksājumi. Arvien tiek pieņemti dažādi likuma grozījumi un papildinājumi, izdoti speciāli likumi, piemēram , „Iepakojuma likums”, taču nav pieejamas detalizētas, koncentrētas un apkopotas informācijas par to pielietošanu ikdienā. …

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties