Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:578198
 
Vērtējums:
Publicēts: 11.11.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Tradicionāli par procesora galvenajām sastāvdaļām uzskata aritmētiski loģisko bloku un vadības bloku. Sākotnēji procesorus izgatavoja no atsevišķajam sastāvdaļām: tranzistoriem, mikroshēmām ar zemu integrācijas līmeņi (ar nelielu elementu skaitu) un to izmēri vārēja būt iespaidīgie. Mikroelektronikas progress pieveda pie tā, ka procesorus izdevās samazināt izmērus. Tā procesors kļuva par atsevišķu mikroshēmu un saņēma jaunu nosaukumu – mikroprocesors.
Tas, ka procesoru izdevās ievietot vienā mikroshēma, ne tikai samazināja izmērus, bet arī padarīja to par ātrdarbīgu (pateicoties savienojumu garumu samazināšanas) un palielināja drošumu. Samazinoties izmēriem procesoram parādījās arī minusi. Mazie izmēri pieved pie sliktas siltumvadības, tas nozīme, ka maziem procesoriem nepieciešama laba dzesēšanas sistēma. Mikroprocesori, kuri strādā lielās frekvencēs, dzesējas ar lieliem metāliskajiem radiatoriem. Pēdējos procesora modeļos ievietoti temperatūras sensori, kuri nodrošina mikroprocesora izslēgumu pie augstas temperatūras, pasargājot procesoru no pārkaršanas. Tagad mikroprocesorus izmanto ne tikai skaitļošanas mašīnas, bet, piemēram, arī sadzīves tehnikā.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties