Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:415320
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.01.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Civildienesta likumi dažādās valstīs ir atšķirīgi. Dažos gadījumos šie likumi regulē pilnīgi visu, kas attiecās uz civildienestā strādājošajiem ierēdņiem, bet citās valstīs tie papildina darba likumu. Dažās valstīs civildienesta pārvalde iekļauta civildienesta likumā, bet citās valstīs to regulē citi likumdošanas akti [Kokina I., Kokins P.]. Referātā apskatīts Spānijas civildienesta likums un civildienesta sistēma.
Spānijā civildienesta likumdošanas pamats ir Konstitūcija un Valsts dienesta kodekss. Spānijā civildienesta likumdošana nosaka ierēdņa atbildības un pienākumus, ierēdnis nevar tikt atbrīvots no civildienesta, pastāv disciplinārās atbildības kārtība, kas gan attiecas tikai uz dažām ierēdņu grupām. Tāpat ir noteikta atalgojuma un apbalvojumu kārtība. Jāmin arī tas fakts, ka Spānijā darbojas karjeras civildienesta sistēma.
Spānijā pastāv jaukta civildienesta sistēma, kas balstās uz trīs pīlāriem: statūti, korpuss un karjera. Statūti regulē juridisko sistēmu, kas atšķiras no privātās un kurā ierēdņiem ir noteiktas tiesības un pienākumi. Korpuss attiecas uz iekļūšanu civildienestā un karjera nozīmē ierēdņa tiesības uz profesionālo attīstību.
Spānijas civildienestam ir raksturīga personāla dažādība. To var iedalīt divās grupās: ierēdņi un darbinieki. Ierēdniecību savukārt veido trīs grupas: valsts ierēdņi, autonomo kopienu ierēdņi un vietējo pašvaldību ierēdņi. Valsts ierēdņi vēl tiek iedalīti administrācijas ierēdņos (vispārēja administrācija, specializētā u.c.), militārajā personālā un juridiskās administrācijas ierēdņos. Autonomajās kopienās darbojas kopienu un no valsts administrācijas pārceltie ierēdņi. Savukārt vietējo pašvaldību līmenī ir divas personāla grupas: pašvaldības ierēdņi un ierēdņi, kas pilnvaroti darboties nacionālā līmenī. [Mirlina. Spānijas civildienests]…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1214210
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties