Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:525942
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.03.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 12 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Valsts pārvaldes personāla reforma jeb civildienesta izveide    4
2.  Ierēdņa jēdziens un tā darbību regulējošie normatīvie akti    6
3.  Ierēdņu profesionālisms un to ietekmējošie faktori    8
3.1  Apmācības programmas un karjeras izaugsme    8
3.2.  Darba samaksa    9
3.3.  Atbildība    10
  Secinājumi    12
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    13
Darba fragmentsAizvērt

Ievads

Attīstības rezultātā pasaulē ir mainījusies izpratne par valsts pārvaldes nozīmi un tās lomu sabiedrības procesos. Mainījusies klasiskā izpratne par valsti un tā vairs netiek uztverta kā sabiedriskais regulators, bet gan kā apkalpojošā sfēra, kuras galvenais uzdevums ir apkalpot klientu, respektīvi, sabiedrību.
Viens no jebkuras demokrātiskas valsts būtiskiem elementiem ir efektīvs valsts pārvaldes darbs. Kā viens no šādas valsts pārvaldes stūrakmeņiem, manuprāt, ir profesionāls, kompetents un tiesiski funkcionējošs civildienests. Civildienests tiek uzskatīts par tik svarīgu valsts pārvaldes sistēmas sastāvdaļu, ka dažkārt valsts pārvalde tiek lietota kā faktiskais civildienesta sinonīms. Tomēr civildienests, kaut arī ir ļoti nozīmīgs, ir pakārtots valsts pārvaldei, kura ir veidota atbilstoši augstākstāvošai konstitucionālajai un politiskajai iekārtai.
Latvijā civildienesta izveides un attīstības procesā viena no galvenajām problēmām pēc SIGMA un citu ekspertu domām tiek minēta valsts pārvaldes vājums jeb nepietiekama valsts pārvaldes administratīvā kapacitāte. Lai uzlabotu valsts pārvaldes administratīvo kapacitāti, nozīmīga loma būtu pievēršama ierēdņiem, kuri nodrošina tiesisku, stabilu, efektīvu un atklātu valsts pārvaldes darbību. Tādējādi, minēto procesu nodrošināšanai būtiska nozīme ir ierēdņu profesionalitātei.
Bieži nākas dzirdēt, ka liela daļa valsts pārvaldes pieņemto lēmumu ir prettiesiski, tādēļ ievērojot, ka tos pieņem amatpersonas, t.sk. ierēdņi, nepieciešams noskaidrot, kādi ir cēloņi šādai rīcībai. Daļēji šīs kļūdas ir apzinātas rīcības rezultāts – korupcija, bet vairumā gadījumu tās iespējams ir neapzinātas rīcības rezultāts – neprofesionalitāte.
Kā teorētiskā bāze izmantoti LR spēkā esošie tiesiski normatīvie akti, kā arī Latvijas un ārvalstu ekspertu civildienesta jomā atzinumi un rekomendācijas. Papildus tiek izmantoti latviešu un ārvalstu autoru speciālā literatūra, Latvijā izdotie periodiskie laikraksti, Valsts civildienesta pārvaldes periodiskie biļeteni, kā arī Internet tīkla resursi.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties