Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:880120
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.10.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 14 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

CITES konvencija tika izveidota, lai aizkavētu savvaļas augu un dzīvnieku izmiršanu, Apvienoto nāciju vides programmas (UNEP) Stokholmas konferencē 1972. gadā tika ierosināts noslēgt starptautisku vienošanos starp valstīm par starptautisko tirdzniecību ar apdraudētajām savvaļas augu un dzīvnieku sugām – pazīstama kā CITES. Konvencijas teksts saskaņots Vašingtonā 3. martā 1973. gadā, un 1975. gada 1. jūlijā tā stājās spēkā. Mūsdienās CITES konvencijā ir iesaistījušās vairāk nekā 160 valstis. Konvencija aizliedz komerciālo tirdzniecību ar vairāk nekā 800 savvaļas augu un dzīvnieku sugām. Stingri ierobežota tiek tirdzniecība ar vairāk nekā 30 000 savvaļas augu un dzīvnieku sugām.


CITES mērķis

CITES mērķis ir aizsargāt apdraudētās savvaļas augu un dzīvnieku sugas, aizliedzot visu pārrobežu tirdzniecību, un attiecībā uz citām sugām regulēt tirdzniecību un jebkuras citas pārrobežu pārvietošanas, lai nodrošinātu, ka arī šīs sugas nekļūtu apdraudētas. (tiek aizliegta komercdarbība ar vairāk nekā 800 savvaļas augu un dzīvnieku sugām, kā arī stingri ierobežota tirdzniecība ar vairāk nekā 30 000 savvaļas dzīvnieku sugām).

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties