Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:795672
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.02.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Cilvēka konstitucionālo tiesību un brīvību vēsturiskā attīstība    4
2.  Cilvēktiesību attīstība Latvijā    6
3.  Tiesību un brīvību klasifikācija    9
3.1.  Personiskās un politiskās tiesības    10
3.2.  Ekonomiskās, sociālās un kultūras tiesības    12
3.3.  Atsevišķu grupu tiesības    14
  Nobeigums    15
  Izmantotās literatūras saraksts    16
Darba fragmentsAizvērt

“Cilvēktiesības ir indivīda tiesības, kas kā primāras un neatņemamas tiesības vai normas ir ievestas valstu konstitūcijas un starptautisko tiesību nolīgumos”.1 Cilvēktiesības ir tiesību normu kopums, kas regulē attiecības starp valsti un indivīdu vai indivīdu grupām. Tās nosaka standartus, kādai ir jābūt valsts attieksmei pret indivīdu, kā arī aizsardzības mehānismu pret valsts, to institūciju un amatpersonu izdarītiem pārkāpumiem.
Cilvēktiesību aizsardzībā būtisks ir nediskriminācijas princips. Cilvēktiesības piemīt ikvienai personai neatkarīgi no tās rases, tautības, ādas krāsas, valodas, dzimuma, vecuma, veselības stāvokļa, sociālās izcelsmes, ticības, politiskās pārliecības, seksuālās orientācijas u.c. Nepieciešamības gadījumā valsts papildus sniedz palīdzību mazaizsargātām grupām to tiesību pilnvērtīgai realizācijai.
Cilvēktiesības ir skaidras, precīzas un konkrētas tiesību normas, kas ir ietvertas arī Latvijas Republikas Satversmē. Cilvēktiesības veido demokrātiskas un tiesiskas valsts pamatu. Latvijas Republika, jau 1990.gada 4.maijā atjaunojot neatkarību, pievienojās 51 cilvēktiesību dokumentam, apliecinot apņēmību sargāt un aizstāvēt savu iedzīvotāju cilvēktiesības.
Latvija, iestājoties Eiropas Savienība, pievienojās Eiropas cilvēktiesību un pamattiesību konvencijai ( ECPK ). Tas nozīmē, ka darbs šajā joma turpmāk paplašināsies un pilnveidosies. XXI gadsimtā starptautiskajās un attiecībās demokrātijas, cilvēktiesību un tiesiskas valsts principu īstenošana būs viena no nozīmīgākajām.
Cilvēktiesību rašanās ir cieši saistītas ar buržuāzisko revolūciju norisi Eiropas kontinentā. Referātā izskatītas konstitucionālo tiesību rašanās cēloņi, to vēsturiskās attīstības posmi XVIII –XX gs. Mūsu valstī darbojas atjaunotā 1922.g.15.februāra Satversme. Referātā analizēti mēģinājumi iekļaut cilvēka tiesības pamatlikumā tās izstrādāšanas laikā, un mūsdienās, kad LR Satversmē 1998.gadā bija iekļauta 8.daļa - “Cilvēka pamattiesības”. Darbā izmantota speciālā literatūra un likumdošanas akti.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1227855
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties