Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:441308
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.04.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

„Aptauja, kuru veicām invalīdu biedrībā „Aplis”, parāda, ka lielākā daļa cilvēku ar kustību traucējumiem ir psiholoģiski nobrieduši aktīvai rīcībai. Lai gan par būtiskākajiem iemesliem, kas traucē atrasties sabiedrībā, respondenti minēja dažādus fiziskus šķēršļus un materiālās grūtības, sava vieta bija arī vairākiem subjektīvas dabas iemesliem. Tā 20% aptaujāto par būtisku iemeslu min kautrīgumu; 15% izjūt atstumtību, 15% traucē apkārtējo attieksme. Rezultātā šķietamās un esošās pretrunas var novest pie tā, ka personības struktūra pamazām pārkārtojas un cilvēks dara tikai , ko vajag, nevis to, ko vēlas. Tādējādi deformējas viņa aktivitāte, zūd griba, iniciatīva un individualitāte.” [2, 200] Pēc aptaujas var redzēt, ka visas problēmas summējas un cilvēkiem ar kustību traucējumiem rodas arī zema pašapziņa, kas rodas no atstumtības sajūtas, no tā, ka apkārtējie cilvēki nevēlas pieņemt savādākos savā vidū.
Man gribētos ticēt, ka tomēr sabiedrība mainīsies uz labo pusi un cilvēks būs vērtība, vienalga kāds tas arī nebūtu. Cilvēks ir vērtība pats par sevi un to nevar iedalīt kādā kategorijā. Nošķiršana fiziski arī veicina nošķiršanu garīgi un tas ir ļoti bīstami, jo degradē un grauj cilvēku. Jebkuram cilvēkam ir tiesības uz laimīgu dzīvi un es ticu, ka tas ir sasniedzams, tikai ir nepieciešams liels darbs.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties