Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:325505
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.05.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Šādu esejas tēmu „Cilvēka holistiskā izpratne” autore izvēlējās, jo šķita interesanti uzzināt, kas tas tāds ir. Sākumā izlasot šo tēmas nosaukumu pirmais, kas autorei nāca prātā bija, ka tas ir saistīts ar cilvēku, bet kādā veidā nebija nojausmas. Tādēļ arī autore izvēlējās šādu esejas tēmu, lai noskaidrotu sīkāk par cilvēka holistisko izpratni.
Cilvēks ir dzīva būtne, kas pieder pie Homo ģints un Homo sapiens sugas. Sapiens (lat. val.) nozīmē "gudrs", kas pamatā norāda uz cilvēka spēju domāt. Cilvēkiem ir augsti attīstītas smadzenes, kas tam dod iespēju abstrakti domāt, lietot valodu, apzināties savu esamību, kā arī veidot kompleksu kultūru un izmantot to, lai pielāgotos apkārtējai videi. Daudziem ar to arī asociējas cilvēks, cilvēks kā dzīva būtne, saprātīga būtne. Cilvēks no citām dzīvām būtnēm atšķiras ar to, ka spēj saprātīgi domāt un paust savu viedokli citiem. Protams, arī dzīvnieki spēj domāt, bet viņi savu viedokli nespēj paust vārdiski tā, lai cilvēks viņu saprastu. Bet bieži vien mēs neaptveram to, ka cilvēks ir kaut kas vairāk, cilvēkam nav tikai viens ķermenis, bet gan vairāki un to var apskatīt kā vienu veselumu, respektīvi, cilvēku holistiskā izpratnē.
Jau senatnē bija zināms, ka dzīvos organismus iekļauj enerģētikas lauki. Ikvienam cilvēkam var izšķirt vismaz trīs ķermeņus - fizisko (rupa), astrālo (nagval) un mentālo (ātman). Fiziskais ķermenis ir psiho emocionālais kontūrs, smalkāka matērija. Astrālā ķermeņa krāsa mainās atbilstoši cilvēka pārdzīvojumiem. Mentālais ķermenis ir mūsu domas, mūsu saprāts, mūsu gars. Tas ir saistīts ar noosfēru - apziņas sfēru, kas iekļauj Zemi. Tas sastāv no smalkākas matērijas nekā astrālais ķermenis. Mentālajā ķermenī atspoguļojas racionālais prāts un iespaidi, kurus esam uztvēruši ar fizisko ķermeni. Tas tiek saistīts ar inteliģenci un domu spēku, kas lielā mērā nosaka cilvēka dzīves uzskatus un viņam apkārt esošo pasauli. Atkarībā no domu kvalitātes mentālā ķermeņa aura maina krāsu. Katram no minētajiem ķermeņiem ir savs enerģētiskais lauks, ko veido spēka līnijas un izstarojumi.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties