Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:867298
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.03.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  ĢIMENE    3
2.  STEIMA analīze    6
3.  SVID analīze    7
4.  JURA ATTĪSTĪBAS PSIHOLOĢISKAIS RAKSTUROJUMS    8
5.  BĒRNA PSIHISKĀS ATTĪSTĪBAS POZITĪVĀ UN NEGATĪVĀ PROGNOZE    9
6.  REKOMENDĀCIJAS SITUĀCIJAS UZLABOŠANAI    10
7.  SOCIĀLĀS PALĪDZĪBAS PROGRAMMA    1
Darba fragmentsAizvērt

Vīrs, Antons, 38 gadi, III. grupas invalīds pēc muguras traumas. Agrāk strādāja „Latvijas Finierī”.
Sieva, Zinaīda, 34 gadi, strādā par šuvēju, saņem minimālo darba algu. Ir vēlme iegūt augstāko pedagoģisko izglītību.
Antons ar Zinaīdu iepazinās Krievijā. Zina palika stāvoklī, tāpēc viņi apprecējās. Zinai nācās aizbraukt prom no mājām un uzsākt dzīvi jaunajā vidē Latvijā. Visu grūtniecības laiku viņa ilgojās pēc mājām. Puika piedzima divas nedēļas pirms laika, tomēr bija vesels. Zina mājās sēdēja vienu gadu, ar krūti baroja zēnu trīs mēnešus. Kad Jurim palika gads, viņa gāja darbā. Līdz skolai Juri pa dienu pieskatīja vecvecāki. Vectēvs bieži bija alkohola reibumā, vecmamma vectēvu par to regulāri lamāja, rīkoja scēnas. Juri par visu kritizēja. Vakaros un brīvdienās ģimene bija kopā, tēvs Antons ar Juri spēlēja futbolu. Juris uz bērnudārzu negāja.
Juris skolā iet nevēlējās, baidījās, sacīja „Citi bērni ar mani negribēs draudzēties.” Mācījās viduvēji, īpaši lielu problēmu nebija.
Kad Zina palika stāvoklī ar otro bērnu, ar Antonu notika nelaime darbā. Viņš vairs nevarēja strādāt fizisku darbu, viņam tika piešķirta invaliditāte, III grupa. Visu grūtniecības laiku Zina ļoti raizējās par vīru. Meita piedzima agrāk laika, bija vārga un slimīga. Zina jau pēc trim mēnešiem atsāka darbu, jo ģimenē bija vajadzīga nauda. Mājās bija vēlu un nogurusi, ar meitu Līgu praktiski nenodarbojās.
Ar meitu mājās bija Antons. Meitenei visu laiku tika atgādināts, ka jāuzvedas ļoti klusi, nedrīkst skaļi uzvesties, skraidīt pa māju, skaļi smieties vai raudāt, jo tētis ir slims.
Šobrīd Līgai ir 4 gadi. Vakaros viņa gaida mammu, grib ar viņu iet gulēt, jo viņa pa nakti bieži murgo un izbīļī pamostas. No rīta meitene nevēlās mammu atlaist uz darbu, raud. Bieži stundām ilgi sēž viena pati un spēlējās ar savām rotaļlietām. Uz bērnudārzu viņu neved.
Kopš Līgas piedzimšanas un Antona traumas, Jurim pasliktinājās sekmes, ar vecākiem runā rupji, neklausa. Šobrīd mācās 8. klasē, ir sācis smēķēt, parādījās draugi uz ielas. Ar māsu kontaktējās nelabprāt, apceļ un izsmēj to.
Viņi dzīvo savā mājā, Jurim ir sava neliela istaba. Vecāki ar Līgu dzīvo vienā lielā istabā. Ciemos bieži atnāk vecvecāki. Vectēvs piedāvā iedzert Antonam, viņš arvien biežāk to arī dara. Vecmamma rīko skandālus. Mājās ir naudas trūkums. Antons ir ierāvies sevī, nevēlās ne ar vienu kontaktēties.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties