Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:747259
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 02.04.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Atbildības definīcija    4
2.  Atbildības uzņemšanās    4
3.  Morāle    6
3.1.  Tradicionālie un mūsdienu tikumi    7
4.  Tiesību un pienākumu, atbildības attiecības    7
4.1.  Tiesiskā atbildība    8
5.  Atbildības problēma un rašanās iemesli    9
6.  Nākotnes vīzija    10
  Secinājumi    11
  Izmantotā literatūra    12
Darba fragmentsAizvērt

Ievads
Atbildība ir ļoti svarīga cilvēku dzīvē, jo tā kontrolē cilvēku darbību. Cilvēks tādēļ nav brīvs un neuzsaktu, ka vispār nevajadzētu pieļaut cilvēku pilnīgu brīvību.
Atbildība parasti piemīt pieaugušajiem, bērniem tiek mācīta uzvešanās, kā ir jābūt un pašu kļūdu uzņemšanās. Bet jo vairāk cilvēks saskaras ar vidi, jo lielāka un vairāk atbildības pastāv. Cilvēkiem pastāv atbildības problēmas, kas ir atbildības uzvelšana uz citu un savas rīcības svarīguma neapzināšanās, piemēram, pārmērīga pārvietošanās ar automašīnu, kura laikā vidē ieplūst kaitīgās vielas, kas kaitē gan dabai, gan cilvēka veselībai!
Dīvaini, ka situācijā, kad kādā Rīgas vārtrūmē piekāva mazu meitenīti garāmgājēji neariģēja. Taču Delfu un Tvneta komentāros bija sašutums par šādu rīcību, ka gājēji pagāja vienkārši garām- uztveru, ka šo portālu komentātāji varētu būt tie paši cilvēki, jo tā pati sabiedrība jau būtu. Pat elementārās lietās, nerunājot par globālo līmeni, cilvēkam nav atbildības par to, ko un kā viņš rīkojas!
Uzskatu, ka atbildības problēma ne tikai Latvijā, bet arī pārējā pasaulē ir ļoti svarīga, pat viena no svarīgākajām, ja ne pati svarīgākā. Jo ar atbildības iestāšanos man saistās dzīves kvalitātes, labsajūtas un dzīvotprieka, drošības uzlabošanās. Svarīgi ir ieviest morālo un ētisko vērtību palielināšanos cilvēkos!
Savam darbam izvirzīju mērķi iepazīt atbildības jēdzienu un saredzēt kā cilvēki uztver atbildību.
Darba uzdevumos iekļāvu iegūt atbildības definīciju, uzzināt morāles vietu atbildībā un cilvēku sodīšanu pareizumu. Uztvert kā cilvēki reaģē uz atbildības uzņemšanos. Uzdevumā iekļauju iezīmēt arī tiesiskuma lomu atbildībā un atbildības nākotnes vīziju.
Uzskatu, ja turpmāk netiks pievērsta uzmanība atbildības problēmām, tad attiecības starp līdzcilvēkiem varētu kļūt bezrūpīgākas un nežēlīgākas, tā nodarot pāri ne tikai cilvēkiem, kultūrai, dabai, bet arī paši sev!
1. Atbildības definīcija
„Atbildība ir ētikas un tiesību kategorija, kas atspoguļo personības īpašu sociālu un morāli tiesisku attieksmi pret sabiedrību (cilvēci visumā), attieksmi, kuru raksturo cilvēka morālā pienākuma izpildīšana un tiesisko normu ievērošana” (1;36).

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties