Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:845508
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.03.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Tirgus ekonomika īpatnība, kas izpaužas tieksmē uz ekonomisku parādību atkārtošanas, tika pamanīta vēl v pirmā puse XIX v. Studējot pārprodukcijas cēloņus, krīzes, ekonomisti pievērsa uzmanību viļņveida-ciklisku svārstību kapitālistiskas saimniecības dinamikā.

Cikla jēdziens
Zem cikla tiek saprasts atkārtojošos līdzsvara pārkāpumu periodiskums ekonomiskā sistēmā, pieteicējās pie saimnieciskas darbības satīšanas, nokritīšos, krīzei. Cikls - tā ir tirgus ekonomika kustības vispārēja norma, nevienmērība, kura atspoguļo viņu, ekonomiska progresa evolucionāru un revolūciju formu maiņu, lietu aktivitātes un tirgu konjunktūras svārstību, lielākoties ekstensijas vai intensīva ekonomiskas augšanas mijas; viens no ekonomiskas dinamikas un makroekonomiska līdzsvara determinantiem un viens no tirgus ekonomika pašregulēšanas veidiem, to skaitā arī tās nozaru struktūras izmaiņām. Vienlaikus cikls ir visai jūtīgs pie valsts iedarbošanās uz sociālekonomiskiem procesiem sabiedrībā. Ekonomiskas attīstības ciklisks raksturs nospiedošajā savējai daļai atkarīgs no kāpinājuma, saasinājuma un ekonomiskas sistēmas pretišķību iekšķīgi postījuma.

Cikla cēloņi
Formāla krīžu iespēja, bet tātad, un ciklu aizbāzta jau vienkāršā preču uzrunā un saistīta ar naudas funkciju kā uzrunas līdzekļi. Nesakrīšana pirkšanas un pārdošanas aktu pa vietu un laikam rada priekšnoteikumus darījumu plīsumam vienotā ķēdē pa pirkšanu un pārdošanu. …

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties