Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:194918
 
Vērtējums:
Publicēts: 19.02.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Cietais disks datoram ir datu glabāšanas centrs un ņemot vērā faktu, ka mūsdienās informācija ir ļoti svarīga un dārga ir viens no nozīmīgākajiem personālā datora komponentiem. Tā galvenā funkcija ir glabāt datus (programmas un dažādu informāciju). Cietais disks ir vissvarīgākais un labākais patstāvīgo datu glabāšanas medijs. Salīdzinot ar disketēm, CD un pārvietojamajām datu glabāšanas iekārtām, piemēram, USB atmiņas moduļiem tas ir krietni ātrāks, parasti ietilpīgāks un ļoti bieži arī drošāks. Cieto disku ražošana ir loti augsti tehnoloģiski attīstīta un nepārtraukti tiek uzlabota disku veiktspēja, kapacitāte un ātrums savukārt cena par vienu GB nepārtraukti krītas. Pirmie cietie diski cenas ziņā bija dārgi, aptuveni 100$ par vienu MB, taču tagad cenas ir noslīdējušas un viens MB vairs nemaksā pat vienu centu.
Cietais disks datorā veic sekojošus ir atbildīgs par:
Cietais disks diezgan būtiski ietekmē sistēmas sniegumu. Ātrums ar kādu strādā cietais disks diezgan tieši ir saistīts ar datora un dažādu programmu ielādēšanās laiku. Arī, kad runa iet par vairāku uzdevumu veikšanu vienlaicīgi, darbu ar datubāzēm, video vai lielas grafikas apstrādi bez ātra cietā diska neiztikt. Protams, ievietojot vecā datorā jaunu un ātru disku tā darbība radikāli neuzlabosies.
Datu glabāšanu. Cietais disks ir datora primārā datu glabāšanas vieta, un pašsaprotami ir fakts, ka lielākā diskā ir iespējams glabāt vairāk datus. Vēl jāatzīmē, ka mūsdienās prasības pēc liela un ātra diska ir pašsaprotamas, jo programmu izstrādātāji nepārtraukti piedāvā patērētājiem jaunas programmas, kas ne vien aizņem lielu cietā diska vietu, bet atbalsta tikai ātros diskus.
Datorsistēmas uzticamību. Lai jūsu dators būtu drošs un stabils arī cietajam diskam jābūt ar stabilu un galvenokārt apmierinošu sniegumu. Vēl jāpiezīmē, ka cietā diska “avārija” var ļoti dārgi izmaksāt, jo datora sastāvdaļas var tikt nomainītas, bet dati nē.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties