Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:999837
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 18.10.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Cenu veidošanas ietekmējošie faktori    4
  Cenu stratēģijas veidošanas veidi    6
  Cenu veidošanas metodes    8
  Jauno produktu cenu veidošanas stratēģijas    10
  Cenu veidošanas stratēģija produktu sortimentam    12
  Stratēģijas cenas piemērošanai tirgum    13
  Cenu izmaiņas    15
  Secinājumi    16
  Izmantotā literatūra    18
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi.
Katram uzņēmuma ir uzdevums noteikt cenu savai precei vai pakalpojumam. Uzņēmumi dažādi risina cenas veidošanās problēmas – nelielos uzņēmumos cenas nosaka augstākā vadība. Lielos uzņēmumos ar cenu veidošanu parasti nodarbojas preču sortimentu daļas pārvaldnieki, vai pat cenas daļas.
Pirms uzņēmums veido savu cenu sistēmu tam ir nopietni jāpiedomā pie mērķiem, ko viņš vēlas sasniegt ar šo produktu un ir jāņem vērā pilnīgi visi iekšējās un ārējās vides ietekmējošie faktori.
Cenu veidošanas politiku ietekmē ļoti daudzi un dažādi faktori un, manuprāt, lielāko ietekmi uz to atstāj ārējie faktori, tādi kā, konkurence, pieprasījuma elastīgums, likumdošana un valsts politika.
Pati esmu strādājusi tirdzniecībā par pārdevēju un varu teikt, ka ja piedāvā produktus, kam jau tirgū ir analogi produkti, tad ja šī produkta nelielu cenu izmaiņu rezultātā pieprasījums nemainās, tad tas ir neelastīgs, bet pēc manām domām tam vajadzētu būt savādāk, tas ir, elastīgam. Tā ātrāk var iekarot tirgus daļu un „nobiedēt” konkurentus ar cenu elastību un pārdoto preču apjomu.
Tāpēc vienmēr, kad ievieš jauno produktu tirgū vienmēr vajag atcērieties, ka pieprasījumu ietekmē:
1. Pieprasītās preces cena.
2. Citas preces cena.
3. Patērētāju ienākumi.
Ļoti atbalstī varu metodi - psiholoģiskās cenas veidošana, jo tas tiešām ļoti ietekmē cilvēku uzteveri par cenu, pati arī esmu novērojusi, ka tad, kad cena ir apaļa, piemērma, tie paši minētie 500 Ls pircēji pat neievēro šo preci, bet kad nākamajā dienā parādās cena 499.99, tad pat ir sanākušas humoriskas sitācijas, ka pircēji jautā: „Kad Jums to preci atveda?”, kaut gan pats iepriekšējā dienā vairākas reizes pagāja tai garām. Tāpēc šī metode tiešām ir ļoti iespaidīga kā pievilināt un palielināt preču realizācijas apjomus.
Ļoti apšaubu stratēģiju par produktu obligātajiem piederumiem. Ņemsim par piemēru to pašu minēto skuvekli. Man praksē bija tā: vecs onkulīts nopirka pa 20Ls skuvekli – asmenīši jāmaina reizi gadā(labāk jau būtu ja tos mainītu reizi pusgadā), tad nu tā kā tur ir vajadzīgi divis asmenīši tad to kopsumma bija 30Ls, par katru 15Ls. Tad, kas sanāk izdevīgāk? Nopirkt jaunu skuvekli vai reizi gadā/pusgadā maksāt 30 Ls? Pārējām precēm kā, piemērma, elektriskajām zobubirstēm, uzgalīšiem cenas bija normālas salīdzinot ar zobubiršu cenu, bet skuvekļiem tās bija neormāli paaugstinātas. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties