Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:333531
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.10.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Cenu politika tirdzniecībā
Cenu politika visciešāk noietu ietekmē tirdzniecībā. Cenu politikas vislielākais instruments ir cena, kura ir jārada tāda, lai pieprasījums pārsniegtu piedāvājumu, radot peļņas iespējas un noieta garantiju. Neizplānota cenu politika neveicina noietu ilgtermiņā. Protams, ir sezonālie produkti, kuriem, varētu domāt, ilgtermiņā nav nepieciešama cenu politika, taču pircējam jāatstāj pozitīvs iespaids līdz nākošajai sezonai.
Ja noiets ir samazinājies, cenu politikā ir jāiekļauj īstermiņa pasākumi, kas ļautu pieaugt un stabilizēties apjomam, kuru pircējs ir gatavs nopirkt.
Piedāvājot jaunu produktu, nepārdomājot produkta cenu politiku un cenas pieļaujamo elastību dažādās situācijās valdošajā tirgū, var rasties zaudējumi. Prognozējamā darbību virkne: augsta cena – noieta samazināšanās – samazina cenu neaptverot cenu grīdu – noiets pieaug – uzņēmumam rodas zaudējumi – cenu līmenis izveidots pārāk zems. Noiets ir viens no cenu politikas darbības rādītājiem.
Vairumtirdzniecībā. Cenu politika vairumtirdzniecībā ir balstīta uz produkta pārdošanu lielos daudzumos par cenām, kas tikai nedaudz atšķiras no produkta pašizmaksas. Šādas situācijas noiets ir liels, produkta apgrozījums ir augsts. Cenu politikas nozīme uz noietu nav īpaši liela, jo cena nav elastīga, taču uzcenojums ir pietiekams, uz kura rēķina var veidot skaidras naudas atlaides un atlaides par apmaksas paātrināšanu. Tās saīsinot norēķinu periodu un stimulējot realizācijas apjuma ātrāku apriti, reizē palielinot noietu.
Īpašu uzmanību var pievērst situācijai benzīna vairumtirdzniecībā Latvijā. Konkurences padome izvirzījusi 3 līderu šajā jomā: Neste, Lukoil un Statoil. Ir aizdomas, ka šie trīs uzņēmumi savstarpēji sadarbojoties1, nosakot cenas, kas ir zemākas nekā mazumtirgotājiem…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties