Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:580155
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.04.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Faktori, kas ietekmē cenas noteikšanu    4
  Cenu noteikšanas process    4
  Dažādu cenu noteikšanas metodes    4
  Piedāvājums un pieprasījums    7
  Cenu noteikšanas stratēģija    7
  Cenas noteikšana jaunai precei    8
  Cenu noteikšanas mērķi, izmaksas    9
  Konkurence, cenu politika    10
Darba fragmentsAizvērt

Ja cilvēkam jautātu: “Kas ir cena?”, tad droši vien lielākā daļa atbildētu, ka tā ir pircēja maksa par to, ka viņš pērk. Kad pircēja jautā pārdevējam cenu, tā tiek nosaukta latos un santīmos.
Mārketingā ar jēdzienu “cena” saprot preces vai pakalpojuma vērtību, izteiktu naudā. Tā ir preces vērtības mērs. Pircējs uzdod šādus jautājumus: cik tas maksā? Vai cena ir atbilstoša preces vērtībai? Vai gūšu no tā pietiekamu gandarījumu? Pārdevējs uzdod sev tādus jautājumus: cik lielu cenu var prasīt? Vai pircēji uzskatīs to par pieņemamu vai prasot šādu cenu varam gūt peļņu?
Cena ir svarīga, jo pircējs to izmanto preces kvalitātes noteikšanai. Ja cena šķiet pārāk augsta, pircējs var atteikties no preces, jo tā nav tādas naudas vērta. Ja cena šķiet pārāk zema, pircējs var uzskatīt, ka prece ir nevērtīga. Atbilstības izpēte starp cenu un kvalitāti ir nepārtraukts process, kurā tiek iesaistīti tirgus speciālisti.
Cena ir svarīgs konkurences līdzeklis. Bieži vien tirgotāji var izmantot cenu kā vienīgo faktoru konkurences cīņā. Piemēram, jums ir liels preču krājums un pārdošana neveicas, preces pašreizējo formu izmainīt arī nevar. Šajā situācijā lielāku uzmanību varētu veltīt preces virzīšanai tirgū (pārdošanas veicināšanai). Bet tādā gadījumā palielināsies risks, jo veicināšanā ieguldītā nauda palielinās izmaksas, bet tās var nepalielināt pārdošanas apjomu. Pat nelielas cenas izmaiņas palielina pieprasījumu pēc preces. Cena bieži vien ir svarīgākais elements savienojumā ar mārketinga kompleksajiem elementiem. Piemēram, kombinējot preces pārdošanas vietu ar reklāmas kampaņu un preces cenas samazināšanu, var panākt lielu pārdošanas apjoma pieaugumu.
Cena ir svarīga tirgotājam, lai varētu noteikt ienākumus. Cena reizināta ar pārdoto preču daudzumu ir vienāda ar ienākumiem no pārdošanas. Pārdošanas ienākumus var palielināt. Pārdodot vairāk vienību par tādu pašu cenu vai pārdodot tādu pašu daudzumu, palielinot vienas vienības cenu. Dažos gadījumos ienākumus var palielināt, pārdodot pat mazāku daudzumu nekā pirms tam, bet palielinot cenu katrai preces vienībai.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties