Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:984995
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 03.12.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Ievads
Cena – tas ir vienīgais mārketinga kompleksa elements, kas ir saistīts ar ienākumiem, jo visi pārējie (produkta izstrāde, sadale un virzīšana tirgū) tikai palielina uzņēmumu izmaksas. Turklāt, cena – tas ir pats elastīgākais mārketinga elements, atšķirībā no pārējiem, kuru izmaiņu ierobežo produkta raksturojumi un daudzi ārējie faktori.
Tajā pašā laikā cenu veidošana ir ļoti sarežģīts process, kura rezultātus ļoti grūti prognozēt. Tāpēc pat lielas kompānijas, nemaz nerunājot par vidējiem un maziem uzņēmumiem, pieļauj kļūdas šajā jomā. Visizplatītākās kļūdas:
• Cena ir veidota tikai uz uzņēmuma izmaksām;
• Cenas ir neelastīgas, jo uzņēmums nereaģē uz tirgus pieprasījumu;
• Cena tiek veidota, neņemot vērā tirgus segmentāciju.
Lai nepieļautu šādas kļūdas uzņēmumiem ne tikai jānosaka cenas atsevišķām precēm, bet arī jāveido cenu sistēma, kura aptver dažādas preces un ņem vērā visus cenu veidošanas faktorus, metodes un principus. Pie tam jebkurš uzņēmums darbojas konkurences apstākļos un līdz ar to dažreiz nepieciešams mainīt jau noteiktās bāzes cenas un pielāgoties tirgus situācijai, šajā sakarībā uzņēmumam jāplāno un jāīsteno noteiktā cenu veidošanas stratēģija.
Tāpēc šajā referāta apskatīsim visu, kas ir saistīts ar cenu un cenu stratēģiju, kā arī apskatīsim visu šo uz konkrēta piemēra.

1.Cenas būtība.
Cena ir maiņas vērtības izpausme naudā, preces (pakalpojuma) pircēja un tās pārdevēja vienošanās rezultāts. Cena ir tirgus pasākumu kompleksa (4P) elements. Maiņas vērtība piemīt jebkurai precei - vai tā būtu patēriņa vai rūpniecībai nepieciešams produkts, vai pakalpojumi. Maiņas vērtības lielumu ietekmē preces derīgums no pircēja viedokļa, pirktspēja, mode piedāvātāja ieguldītais, konkurenti. Cenas izpausme ir nauda vai cits produkts (arī pakalpojums), ko dod kompensācijai par iegādāto preci.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1120833
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties