Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:666659
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.01.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ģeogrāfiskais stāvoklis    3
2.  Iedzīvotāji    4
3.  Valsts iekārta    5
4.  Ekonomiskais raksturojums    7
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    11
Darba fragmentsAizvērt

Čehijas Republika atrodas Centrāleiropā un aizņem 78,9 tūkstoši km2, ziemeļos tā robežojas ar Poliju, austrumos ar Slovākiju, dienvidos ar Austriju, rietumos un ziemeļos ar Vāciju. Valsts galvaspilsēta ir Prāga, kuras iedzīvotāju skaits tuvojas 1,3 miljoniem. Čehijas valsts jau vēsturiski daļas 3 apgabalos: Čehija, Morāvija un Silēzija. Lielākās pilsētas ir Brno, Ostrava, Česke Budejovice, Zlīna, Hradecklārove, Libereca, Mosta, Plzeņa.
Čehijas Republika atrodas galvenajā Eiropas ūdensšķirtnē, no kuras iztek upes, kas ieplūst Ziemeļu, Baltijas un Melnajā jūrā. Lielākās no tām ir Elba (357 km) ar pieteku Vltava valsts rietumu daļā un Morava (329 km) – Austrumu daļā.
Apvidus reljefs ir pietiekami daudzveidīgs. Valsts ainavu pārsvarā veido augstienes un vidējā augstuma kalni – Čehu masīvs un Čehu – Morāvu augstiene. Augstākā virsotne ir Snežka – 1602 m virs jūras līmeņa.
Čehijā ir arī auglīgie līdzenumi un slavenie čehu meži. Mežu masīvi atrodas valsts kalnainajā daļā, kā arī centrālajā Čehijā. Izplatītākās koku sugas Čehijā ir priede, egle, dižskābardis un ozoli. Bieži sastopams ir arī bērzs. Dabas aizsardzība valstī ir sena tradīcija, tieši tādēļ daudz valsts apgabali atšķiras ar ekoloģisko tīrību un ir populāras atpūtas un tūrisma vietas. Aptuveni 12% valsts teritorijas aizņem dabas rezervāti (1351 rezervāts), tai skaitā 3 lielākie nacionālie parki ar kopējo platību 1 111,2 km2.
Plašie mežu masīvi ir lieliska atpūtas vieta iedzīvotājiem un labvēlīgi dzīves apstākļi meža dzīvniekiem – aļņiem, bebriem, fazāniem un zaķiem.
Masveida atpūtai tiek izmantoti mākslīgie ezeri, lielākais no tiem ir Lipno (4870 ha). Dienvidčehijā atrodas daudz dīķu, kuri paredzēti saldūdens zivju audzēšanai.
Valstī ir vairāki ārstnieciskā minerālūdens ieguves avoti. Minerālie un termālie avoti, ārstnieciskie dūņu ezeri un peldvietas kļuva par iemeslu kūrortu celtniecībai.
Klimats ir mērens, pārejošs no piejūras uz kontinentālu. Siltas vasaras ar vidējo jūlija temperatūru +200C. Vēsas un mitras ziemas, vidējā janvāra temperatūra ir no 00C līdz +50C.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties