Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:718386
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.01.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 20. gs. (1900. - 1999. g.)
Darba fragmentsAizvērt

Tūrisma attīstības līmeni nosaka visi elementi, kuri minēti tūrisma infrastrukturas sarakstā. Pamatfaktori, kuri ietekme tūrisma attīstību dalas uz statiskiem un dinamiskiem.
Statistiskie faktori, piemēram, ir dabas-ģeogrāfiskie vai kultūrvēsturiskie priekšnoteikumi. Bet dinamiskie, piemēram, ir tādi faktori, kā demografiskais, sociālekonomiskie faktori. Bet tūrisma attīstības pamatā, noteikti, ir dabas un ģeografiskie priekšnoteikumi. Tā nav nejaušība, ka tūrisma pirmsākumi attīstījās valstīs ar labvēlīgo klimatu un ārstnieciskiem avotiem. Šīs valstis mūsdienās ir līderi pasaules tūrismā.

1.1 Čehijas dabas un ģeogrāfiskie priekšnoteikumi:

1.Ģeografiskais stavoklis:

Čehiju pieskaita pie Viduseiropas reģiona un robežojas ar Poliju (658 km), Vāciju (646 km), Austriju (362 km) un Slovākiju (215 km). Valsts 78.866 k. km laukums ir sadalīts uz trīs vēsturiskiem apgabaliem: Bogemija, Morāvija, Silēzija. Kaimiņvalstu tūristi ļoti ietekme Čehijas tirgu. Piemēram, septembris Pragā skaitās par “klusu” sezonu, jo tajā laikā Vācija svin Valsts Apvienības gadadienu un daudzi vācieši brauc uz Čehiju labi un lēti paveseļoties un atpūsties. Bet vispār kluss vasaras sezons turpinās no maija līdz oktobrim, un pēc tām līdz 28. Decembrim Prāga ir “tukša” ar tūristiem. Ziemassvētki ir izejošajam tūrismam nesezons, jo eiropieši svin to mājās. Bet lai svinētu Jaunu gadu Čehijā jums ir jārezervē numurs viesnīcā dažus gadus iepriekš. Starpība starp cenām uz ziemassvētku turu un uz Jaunā gada turi var būt 200$. Pēc 3.janvārā Prāgā nostājas “kluss” sezons, kad cenas viesnīcās samazinās līdz minimālam līmenim.
Čehija atrodas uz dažādiem visvecākiem un nozīmīgiem Eiropas tirdzniecības ceļiem. Morāvijas vārti ir tradicionāls kara gaitenis starp Eiropas Ziemeļu Līdzenumu un Donavas Centrāleiropu.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1174531
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties