Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:684000
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Čarlzs Darvins ir angļu dabaszinātnieks, dzimis 1809. gada 12. februārī Šrūsberī, miris 1882. gada 19. aprīlī, apglabāts Vesminsteres abatisē un, kura revolucionārā teorija lika pamatus mūsdienu izpratnei par evolūciju – Darvinisma jeb evolūcijas teorijas pamatlicējs. Audzis ārsta ģimenē, kas viņu sākotnēji ievirzīja medicīnā, bet izrādījās, ka Čarlzs nespēj skatīties uz asinīm un pēc diviem studiju gadiem pamet medicīnu un pievēršas filozofijai. Drīz vien secina, ka viņa aicinājums ir ģeoloģija un botānika.
Kā atzinis pats Darvins viņa dzīves ievērojamākais notikums bija piecus gadus ilgs ceļojums apkārt pasaulei ar kuģi „Beagle”, uz kuru pamudināja profesors Džons Stīvens Honslovs. Šā ceļojuma laikā Darvins pārliecinājās, ka dabai ir ilgstoša un sarežģīta vēsture. Čarlzam Darvinam visnozīmīgākās bija tās dažas nedēļas, kuras viņi pavadīja Galapagu salās, uz kuras viņš ievēroja daudzas augu un dzīvnieku sugas, kuras nav sastopamas nekur citur. Tāpat konstatēja, ka uz katras Galapagu salas novērojamas nedaudz atšķirīgas putnu sugas, kuras laika gaitā no vienas sugas atšķirīgu apstākļu dēļ ir attīstījušās par dažādām sugām. Pētot tuvāk šīs putnu sugas, Darvins atklāj putnu radniecību, kuriem galvenokārt atšķīrās knābju forma un tāpat viņi līdzinājās kādai putnu sugai, kura ir sastopama Dienvidamerikā.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties