Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:812450
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.01.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Uzņēmumu pamati un klasifikācija    4
2.  Veikala telpas, personāls un tā funkcijas    6
2.1.  Veikala telpas    6
2.2.  Veikalā pārdotā prece    7
3.  Veikala personāls    8
3.1.  Kolektīva jēdziens    8
3.2.  Darbinieku novērtēšana    9
3.3.  Darbinieku apmācība    11
4.  Darba dienas režīms un veicamie darbi    14.lpp
4.1  Dienas kārtība    14.lpp
4.2  Sadarbība ar klientiem un to piesaistīšana    16
  Secinājumi    18
  Anotācija    19
  Izmantotā literatūra    20
  Pielikums    21
Darba fragmentsAizvērt

Sen jau ir pagājuši laiki, kad katrā rajonā bija tikai daži specializēti veikali un tajos vienmēr trūka preces un pie veikala ieejas vienmēr stāvēja garas pircēju rindas. Cilvēks ar laiku saprata, cik izdevīgi ir nodarboties ar tirdzniecību un veidot veikalu vai pat veikalu tīklu uzņēmumus. Tagad veikali atrodas ik uz stūra, tādējādi ļaujot klientam izvēlēties sev ērtāko un vajadzīgāko. Tā rodas konkurence starp veikalu īpašniekiem, kuri ar visādām metodēm cenšas panākt klientu piesaistīšanu tieši viņu veikaliem, tādā veidā izkonkurējot citus veikalus un gūstot lielāku peļņu.
Man pašam bija iespēja piedalīties būvmateriālu veikala darbībā, strādājot 2 vasaras sezonas. Nostrādājot kopā 5 mēnešus, esmu apguvis veikala darbības pamatus, jo regulāri tiku apmācīts un neskaidrību gadījumā man vienmēr tikai sniegts skaidrojums. Tāpēc savu pētījumu nolēmu virzīt uz veikala darbību, jo, manuprāt, vislabākais pētīšanas veids ir tiešā darbošanās kādā tevi interesējošā jomā. Ar šī zinātniski pētnieciskā darba palīdzību centīšos atcerēties iespējams jau aizmirstos lietas, kas ir saistītas ar darbu veikalā. Tā ir lieliska iespēja izpētīt arī to, kas vēl netika apgūts 5 mēnešu laikā un kas varētu noderēt nākotnē, ja būs nepieciešamība strādāt tajā pašā nozarē. Tas ir arī labs sevis izglītošanas veids, kas iespējams varētu pamudināt mani vai kādu citu šī darba lasītāju uz sava veikala atvēršanu nākotnē. Šī tēma ir aktuāla, jo veikalu skaits mūsu valstī un visā pasaulē arvien vairāk pieaug, tāpēc pieaug arī tajos iesaistīto cilvēku skaits, kuriem jābūt pietiekoši izglītotiem, lai tie varētu konkurēt ar citām firmām. Tas varētu apturēt graujošo lielo veikalu tīklu izplatīšanos un veicināt citu, vēlams latviešu uzņēmumu attīstību.
Grāmatās tiek aprakstīta teorija, taču praksē ir lielas atšķirības, tāpēc sniegšu darbu, kas būs vairāk balstīts uz praksi nevis uz teoriju.
Pētnieciskā darba sākumā izvirzīju hipotēzi:’’ Veiksmīga veikala darbība ir sarežģīta tomēr reāla ”, kuru darba laikā mēģināšu pierādīt.
Mazumtirdzniecībā - ir jebkura darbība, pārdodot preci vai pakalpojumus tieši galējiem pircējiem - viņu personīgām vajadzībām.

Mazumtirdzniecības pašapkalpošanas uzņēmumu pakalpojumus izmanto visu sabiedrības slāņu pārstāvji, īpaši iegādājoties ikdienas pieprasījuma preces.
Pašapkalpošanās ir pamats jebkurai tirdzniecībai ar atlaidēm. Mazumtirdzniecībai ir viena galvenā priekšrocība, ka patērētājiem tiek piedāvātas samēra zemas elastīgas cenas. Daudzi patērētāji, lai ieekonomētu savu naudu, ir gatavi pastāvīgi nodarboties ar preču meklēšanu, salīdzināšanu un izvēli. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties