Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:780482
 
Vērtējums:
Publicēts: 21.04.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2000. - 2010. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  ANOTĀCIJA    3
  ANNOTATION    4
  IEVADS    6
1.1.  Budžetplānošanas būtība    7
1.2.  Budžetplānošanas nozīme transporta loģistikas uzņēmumā „x”    12
1.3.  Uzņēmuma SVID analīze    17
1.4.  Nozares statistika, attīstības perspektīvas    17
2.  APRĒĶINU DAĻA    20
2.1.  Pašizmaksas aprēķināšana    20
2.2.  Naudas plūsmas plānošana transporta uzņēmumā SIA „X”    25
  SECINĀJUMI UN PRIEKŠLIKUMI    30
  BIBLIOGRĀFISKAIS SARAKSTS    32
Darba fragmentsAizvērt

IEVADS

Budžetplānošana un loģistika ir divi cieši saistīti termini, kuri reizēm pat var tikt lietoti kā sinonīmi. Loģistika savā būtībā ir optimizēšana, kas ietver noliktavu saimniecības optimizāciju, transportēšanas procesa optimizāciju, optimālo piegādātāju un partneru izvēli, optimālo krājumu daudzumu noteikšanu un daudzus citus elementus, kuri palīdz uzņēmumam ieekonomēt un gūt maksimālu peļņu. Viens no budžetplānošanas galvenajiem uzdevumiem ir uzņēmējdarbības funkciju optimizēšana, tāpēc budžetplānošanu iespējams pielietot jebkurā uzņēmējdarbības veidā, īpaši loģistikā. Optimizēšana ir jebkuras zinātnes pamatā, jo vienmēr cilvēks meklēs iespējas ar pēc iespējas minimālu ieguldījumu panākt maksimālu labumu. Budžetplānošana ir process, kuru veic, lai laicīgi izstrādātu rīcības plānu kādai nākotnes situācijai. Ar budžetplānošanu iespējams saplānot un maksimāli efektīvi izlietot uzņēmuma rīcībā esošos resursus, tādējādi arī maksimizējot uzņēmuma peļņu.
Kursa darba pilns nosaukums ir „Budžetplānošana transporta loģistikas uzņēmumā SIA „X””, tas izvēlēts, lai pastāstītu par budžetplānošanas svarīgumu loģistikā un iespējām, kuras paveras pareizi pielietojot attiecīgās budžetplānošanas metodes. Varētu teikt, ka kursa darba mērķis ir atrast atbildi uz šādu vienādojumu: „Budžetplānošana + Loģistika = ?”
Darbam ir divas galvenās daļas, no kurām pirmā ir analītiskā apraksta daļa un otrā aprēķinu daļa, darbam pievienoti 2 pielikumi.


1. ANALĪTISKĀ APSKATA DAĻA
1.1. Budžetplānošanas būtība

Plānošana un uzņēmējdarbība ir divi nedalāmi jēdzieni, jo visas uzņēmējdarbības pamatā ir plānošana. Bieži šķiet, ka plānošana nepieciešama tikai lielajiem uzņēmumiem, kur pat niecīgākā nepilnība var ievērojami ietekmēt sagaidāmās peļņas apjomu, bet patiesībā plānošana tiek pielietota jebkurā uzņēmējdarbības veidā.
Savā būtībā plānošana ir cieši saistīta ar prognozēšanu, jo ar prognozēšanas metodēm tiek sagatavota nepieciešamā informācija plānošanai. Plānošanas procesā izmanto informāciju gan par pagātni, tagadni, kā arī cenšas prognozēt nākotni.
Budžetplānošana loģistikas uzņēmumā apvieno gan plānošanas, gan prognozēšanas teorijas. Lai noteiktu pēc iespējas precīzāku budžetu, nepieciešams veikt precīzus aprēķinus un prognozes iespējamai saimnieciskai darbībai.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties