Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:572491
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.05.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Buda    4
  Budas mācība    5
  Budisms senajā Indijā    6
  Budisms senajā Ķīnā    7
  Atšķirības un secinājumi Indijas un Ķīnas budismā    9
  Izmantotā literatūra    10
Darba fragmentsAizvērt

Neviena reliģijas definīcija nespēj to izteikt pilnībā. Pats vārds ir cēlies no latīņu religio un nozīmē godbijību pret dieviem vai arī vienkārši māņticību. Neapšaubāmi, tā nozīme ir daudz plašāka. Katru reliģiju vēlams skatīt vairākos aspektos, ņemot vērā reliģijā iekļautās patiesības, tās tradīcijas, ietekmi uz atsevišķu cilvēku un sabiedrību kopumā. Reliģija ir cilvēku garīgā atbilde uz savu eksistenci.[ 1 , 7]
Sastopoties ar dzīves grūtībām šajā pasaulē mēs veidojam izpratni par savu Visumu un mūsu pastāvēšanu, tā piešķirot dzīvei mērķi un nozīmīgumu.
Ir interesanti izzināt ne tikai savas tautas ticību kādam un attīstību bet arī pārējo. Tā mēs varam salīdzināt sevi ar kādu citu. Izprast ne tikai Rietumu tradīcijas bet arī tālāku tautu, valstu austrumu tradīcijas, paražas. Reliģijai ir ļoti nozīmīga loma sabiedrības dzīvē. tā vieno noteiktu sabiedrības daļu. Nerada tajā konfliktus. Tā palīdz cilvēkam dzīvot un justies drošākam par dažādām dzīves likstām. Tā savā veidā ir kā mērķis. Katrā reliģijā ir savi noteikumi, citas vērtības cilvēka dzīvē, kas palīdz cilvēkam apzināties savu dzīves mērķi, lai būtu uz ko tiekties un notiktu izauksme.
Indijas un Ķīnas Budisms ir divas gandrīz atšķirīgas reliģijai, lai arī zem viena nosaukuma, tomēr katrā valstī tā tēmē uz kaut ko citu. Tādēļ savam darbam var izvirzīt šādu hipotēzi: Ķīnā budisms vairāk pievērš uzmanību aktīvai darbībai. Tā ir būtiska atšķirība Budismā gan starp seno Indiju gan Ķīnu.
Starp daudziem budisma virzieniem daži ir bez dieva.(skat. pielikumā.nr. 1) Atšķirībā no 19. gadsimta mūsdienās vairs nav gandrīz nekādu šaubu par to, ka '' vēsturiskais Buda, budisms pamatlicējs, ir patiesi dzīvojis. Viņa dzīve ir leģendām apvīta, un tradīcija piedāvā ne tikai daudz detalizētu biogrāfiju, cik tāda cilvēka idealizētu portretu, kādam būtu jāattiecas kļūt labam budistam. Un tomēr daži Budas dzīves fakti ir diezgan skaidri konstatējami.
Sidhārtha Gautama, kurš vēlāk kļuva pazīstams kā Buda, piedzima ap 560. gadu p. m .ē. Lumbini ciemā, kas atradās netālu no mūsdienu robežas starp Indiju un Nepālu. Viņa tēvs Šudhodanna bija nelielas valstiņas radža. Kā jau pienākas reliģijas dibinātājam, viņa bērnību apvij visvisādas leģendas. Saskaņā ar reinkarnācijas ideju leģendās iemūžinātas arī viņa iepriekšējās dzīves.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1141865
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties