Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:526657
 
Vērtējums:
Publicēts: 04.03.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Budisms ir viena no pasaules lielajām reliģijām. Lai gan radusies Indijā, tā tagad pastāv galvenokārt citās Āzijas zemēs. Budisms ir vēsturiska reliģija, jo tās sākumi ir saistīti ar reālas personas – Sidhārthas Gautamas Budas – darbību.

Reliģijas sākotne meklējama Indijā. Tās pamatlicējs ir Šākjamuni jeb Sidhārtha Gautama Buda, kas dzīvojis ap 563.-483.g. p.m.ē. Ilgu laiku budisms bija Indijas galvenā reliģija, bet tad tas sāka izplatīties ārpus Indijas, un mūsdienās jau vairums budistu mīt Indoķīnas valstīs, Japānā, Ķīnā, Šrilankā un citur.
Jaunajos laikos ir izveidojušies vairāki budisma virzieni: hīnajāna – “šaurais glābšanas ceļš”, mahājāna – “platais glābšanās ceļš” un tantrisms. 20.gs. vidū populārs ir kļuvis mahājānas paveids – “dzen” (sastopams arī Latvijā ar nosaukumu “dzenbudisms”).
Budismā, vismaz tā senākajā attīstības posmā, tāpat kā džainismā nav ieskata par Dievu un dvēseli. Budas mācību nav viegli saprast, jo te mēs saskaramies ar cita rakstura pieeju Dieva un dvēseles jēdzienam. Piemēram, ja mums gadās grūtības vai nesaskaņas dzīvē, mēs parasti meklējam cēloņus ārpus mums un mēģinām tos novērst. Tāpat mēs gribam atrast dzīvē pastāvīgas un nemainīgas vērtības. Gautamam Budam šāda pieeja liekas nepieņemama.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties