Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:357782
 
Vērtējums:
Publicēts: 08.09.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Informatīvās ziņas par pašvaldību    4
2.  Izglītība Brocēnu novadā    6
3.  Bibliotēkas Brocēnu novadā    7
4.  Bāriņtiesas Brocēnu novadā    8
5.  Brocēnu novada domes brīvprātīgo iniciatīvu realizēšana    9
6.  Iedzīvotāju iesaistīšana pašvaldības darbībā    12
6.1.  Sadarbība ar masu saziņas līdzekļiem    13
6.2.  Aptaujas    13
6.3.  Tikšanās ar iedzīvotājiem    14
  Nobeigums    15
  Izmantotā literatūra    16
Darba fragmentsAizvērt

Vietējā pašvaldība ir vietējā pārvalde, kas ar pilsoņu vēlētas pārstāvniecības – domes – un tās izveidoto institūciju un iestāžu starpniecību nodrošina likumos noteikto funkciju, kā arī likumā „Par pašvaldībām” paredzētajā kārtībā MK doto uzdevumu un pašvaldības brīvprātīgo iniciatīvu izpildi, ievērojot valsts un attiecīgās administratīvās teritorijas iedzīvotāju intereses.
Valstī šobrīd notiek daudz pārmaiņu, kas skar ikvienu pašvaldības iedzīvotāju. Lai varētu vēl sekmīgāk dzīvē realizēt pašvaldību pastāvīgās funkcijas, mērķtiecīgi veicināt administratīvās teritorijas iedzīvotāju vispārējā dzīves līmeņa paaugstināšanos, kā arī lai izvairītos no lielākajiem teritoriālās reformas iespējamajiem draudiem – iekļaušanu Saldus novada teritorijā -, pēc Brocēnu pilsētas domes deputātu iniciatīvas 2001. gada 28. novembrī tika pieņemts lēmums par Brocēnu pilsētas un lauku teritoriju, Blīdenes un Remtes pagasta apvienošanos un noslēgta savstarpēja vienošanās par Brocēnu novada izveidošanu. Tas bija neatliekams un vitāli nepieciešamas solis, lai saglabātu gan savu ekonomisko patstāvību, gan konkurētspēju pārējo pašvaldību vidū, kā arī lai nepakļautu savus iedzīvotājus riskam palikt bez iespējas saņemt cilvēkam nepieciešamos sociālos, notariālos un citus pakalpojumus uz vietas Brocēnos.
2001. gada 27. decembrī tika pieņemti un 2001. gada 29. decembrī stājās spēkā LR MK noteikumi Nr.550 „Par Saldus rajona Brocēnu novada izveidošanu”.
Brocēnu novada domes darbības mērķis ir radošs, gandarīts, Brocēnu novada sabiedrības izglītībā, kultūrā un labklājības līmeņa celšanā ieinteresēts cilvēks.
Izvirzītie darbības uzdevumi – radīt saviem iedzīvotājiem pēc iespējas komfortablākus sadzīves apstākļus, nodrošināt iespēju saņemt plašu un kvalitatīvu pakalpojumu klāstu, radīt labvēlīgu vidi uzņēmējdarbības attīstībai, nodrošināt novada iedzīvotājiem likumā „Par pašvaldībām” paredzētās un Brocēnu pašvaldībā izstrādātās sociālās garantijas, kā arī veicināt daudzpusīgas izglītības un daudznacionālās kultūrvides veidošanu.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties