Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:727305
 
Vērtējums:
Publicēts: 17.10.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads    3
2.  Brīvprātīgais darbs Latvijā    4
3.  Brīvprātīgais    7
4.  Nobeigums    10
5.  Izmantotā literatūra    11
Darba fragmentsAizvērt

1. IEVADS
Brīvprātīgo darbam ir senas tradīcijas un tas ir plaši izplatīts visā pasaulē. Brīvprātīgo politikas pamatuzdevums ir radīt labvēlīgus apstākļus brīvprātīgo darbam un brīvprātīgo kustības attīstībai, kā arī brīvprātīgo līdzdalībai sociālo, politisko, sabiedrības integrācijas un kultūras procesu veicināšanā.
Brīvprātīgais darbs nav vienkārši darbs par „baltu velti”. Tas ir laika, zināšanu un prasmju ziedošana sabiedrības labā, par to nesaņemot atalgojumu. Brīvprātīgais par savu darbu saņem gandarījumu, jaunas prasmes, sociālos kontaktus un līdzcilvēku novērtējumu. Brīvprātīgo darbu var veikt slimnīcās, sabiedriskajās organizācijās un citās sabiedrībai svarīgās jomas.
Ar brīvprātīgā darba palīdzību biedrības un nodibinājumi var paplašināt savu darbību, uzlabot darbības efektivitāti un iesaistīt ar vien plašāku sabiedrību savu mērķu popularizēšanā un īstenošanā. Brīvprātīgo piesaiste organizācijas darbā var būt tik pat svarīga kā ziedojumu piesaiste. Tādēļ ir grūti iedomāties efektīvu sociālo, ekonomisko vai politisko tīklojumu bez brīvprātīgo kustības koncepta elementiem, kuri atvieglotu finansiālo un personāla resursu trūkumu.

2. BRĪVPRĀTĪGAIS DARBS LATVIJĀ
Brīvprātīgo darbs Latvijā attīstās līdz ar pilsoniskās sabiedrības nostiprināšanos, tas ir arvien vairāk nepieciešams dažādās jomās – sociālā, ekonomiskā, kultūras, humānās palīdzības un miera veicināšanas, kā arī vairāk kā jebkad agrāk ir nepieciešami cilvēki, kuri strādā kā brīvprātīgie. Kā svarīgs priekšnosacījums tam ir Brīvprātīgo darbības likuma izstrāde.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties