Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:853966
 
Vērtējums:
Publicēts: 10.03.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Latvijas pagaidu valdības darbība Liepājā    3
2.  Oskars Kalpaks pirmie latviešu bruņotie spēki    5
3.  Oskara Kalpaka nāve    7
4.  Cēsu kaujas un to rezultāti    8
5.  Bermontiāde    11
6.  Brīvības cīņu rezultāti    14
  Izmantotā literatūra    15
Darba fragmentsAizvērt

16. aprīļa rītā liepājniekus pārsteidza vācu bruņoto automobiļu kustība Liepājas ielās, kā arī vēlāk nostādītais bruņotais vilciens pie Liepājas tilta, netālu no Pagaidu valdības mitekļa. Pēc tam sākās uzbrukums jaunformējamo spēku bataljonam Kara ostā, ko izdarīja ar tā sauktā „Pfeffera brīvkorpusa” diezgan lielas valstsvācu karaspēka vienības palīdzību, kas nesen bija ieradusies no Vācijas. Uzbrucēji bija tuvojušies mūsu bataljona štābam ar mūziku, it kā iedami no kara ostas uz fronti, tad pēkšņi, pienākdami pie štāba, to ielenkuši, nogalinājuši sargkareivi, saņēmuši gūstā štābā atrodošos virsniekus, apiedamies ar tiem ļoti brutāli.
Neatbruņoti un „nesagūstīti” palika ap 200 karavīru, kas, saskaņā ar apsardzības ministrijas rīkojumu, bija paspējuši ieņemt pozīcijas vecos krievu ierakumos Kara ostā, tāpēc pfefferieši ar šīm rotām cīņā nebija ielaidušies. Pašā Liepājas pilsētā pa to laiku bija devusies darbā Manteifeļa trieciennodaļa, kas, izmantojot pusdienas darba pārtraukuma laiku, vācu bruņotā vilciena un bruņoto automobiļu aizsardzībā, bija ielauzusies valdības ēkā, nogalinājuši naudas lādi apsargājošo sargkareivi un arestējusi tos valdības locekļus, ko varējuši sameklēt.
Pagaidu valdības galva K. Ulmanis ir patvēries angļu militārajā misijā. Pučistiem neizdodas sagūstīt arī apsardzības ministru J.Zālīti, kurš tai laikā ir atpakaļceļā no frontes. Dažus no Pagaidu valdības apcietinātajiem ierēdņiem vācieši atbrīvo, un viņi, kopā ar neatbruņotajiem karavīriem, atrod patvērumu pie Sabiedroto karakuģiem, kas ir nostājušies pie tilta. Dažas dienas vēlāk Ministru prezidents K. Ulmanis līdz ar valdību, vāciešiem nemanot, pārceļas uz „Saratovu”, kur turpina darbu Sabiedroto flotes aizsardzībā.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties