Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:642795
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.05.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Brazīlija ir lielākā valsts Dienvidamerikā. No austrumiem to apskalo Atlantijas okeāns, bet no rietumiem tā robežojas ar Urugvaju, Argentīnu, Paragvaju, Bolīviju, Peru, Kolumbiju, Venecuēlu, Gajanu, Surinamu un Gviānu. Vienīgā valsts Dienvidamerikā, kurā valsts valoda ir portugāļu.
Brazīlijas galvaspilsēta ir Brazilja. Tā atrodas valsts vidienē un tajā dzīvo 2,2 miljoni iedzīvotāju. Pilsētas platība ir 5802 km2. Braziljas centrs atrodas 317 m virs jūras līmeņa. Brazilja kļuva par galvaspilsētu 1960. gadā, pārņemot pilnvaras no Riodežaneiro. Pilsētai ir lidmašīnas forma: biznesa rajoni atrodas centrā, dzīvojamie rajoni ir spārni, bet valdības ēkas - pilotu kabīne. Šīs mūsdienīgās pilsētas raksturīga iezīme ir pārdroša arhitektūra.
Brazīlijas karogs sastāv no zaļa laukuma, kura vidū atrodas dzeltens rombs. Rombā atrodas tumši zila lode ar 27 zvaigznēm. Lodi apvij balta lenta, kuru rotā uzraksts Ordem e Progresso, kas nozīmē kārtība un progress. Dzeltenā un zaļā ir Brazīlijas nacionālās krāsas. Zaļā krāsa simbolizē Amazones mežu zaļu bagātību, bet dzeltenā- Brazīlijas zelta iegulas. Pēdējais fakts ir saistīts ar to, ka no 16. gadsimta līdz 19. gadsimtam Brazīlijā atradās lielākās zelta iegūšanas šahtas pasaulē. Tautā karogu citreiz sauc vienkārši par Auriverde jeb latviski Dzeltenzaļais.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1132687
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties