Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:319077
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.11.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ievads

Ceļazīmes neievērošanu, luksofora neievērošanu, ātruma pārsniegšanu un citus iespējams interpretēt kā agresīvu braukšanu. Jebkurš pārkāpums aizskar citu autovadītāju, kuri ievēro noteikumus, intereses. Arī viņi sāks domāt: "Kāpēc man jāievēro noteikumi, ja cits brauc kā grib?!" Tāpēc arī agresīvā braukšana tiek iedalīta divās daļās - traucējošās situācijas un interešu aizskaršana.
Pastāv tāds kultūras paveids, kā braukšanas kultūra, kā mēs uzvedamies „ pie stūres”. Visi būs ievērojuši, ka dažādiem autobraucējiem ir dažādi braukšanas stili. Ir agresīvie braucēji, kas uz ceļa nerēķinās ne ar citiem satiksmies dalībniekiem, ne ceļu satiksmes noteikumiem. Tāpat gadās sastapties ar piesardzīgiem braucējiem, kas nejūtas īpaši pārliecināti par sevi uz ceļa, un braucējiem ar pieklājīgu braukšanas stilu, kas izprot radušos situāciju arī no citu satiksmes dalībnieku redzes viedokļa. Braušanas kultūra atspoguļo ne tikai mūs pašus, bet arī ietekmē mūsu un apkārt esošo cilvēku veselību. Katrs vadītājs izvēlas sev piemērotu braukšanas stilu, diemžēl dažreiz ignorējot visu kopējos ceļu satiksmes noteikumus.
Protams, visvieglāk ir vainot steigu, sastrēgumus un vispārējo nervozitāti, ko tā radījusi. Bet rupjību tas gan attaisnot nevar.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1145863
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties