Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:364372
 
Vērtējums:
Publicēts: 08.12.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1956.gadā 15 gadus vecais Džons Lenons izveidoja grupu “The Quarryman”. Neviens no grupas biedriem lāgā neprata spēlēt, bet viņi dažreiz uzstājās pilsētas mēroga pasākumos. Viņi spēlēja skifla, kantorī- vesterna un rokenrola stilā. Pēc gada grupai pievienojas Pols Makārtnijs, kurš piesaistīja savu klasesbiedru Džordžu Harrisonu. Viņi visi trīs bija grupas pamatsastāvs un pārējie nepārtraukti mainījās. Grupa uz laiku izjuka 1958. gadā, bet sanākot kopā, viņiem pievienojās Stjuarts Satklifs, kas bija basģitārists. Vēlāk viņiem pievienojas bundzinieks Pits Bests. Grupa nomainīja nosaukumu uz “Long John and The Silver Beatles” 1959.gadā. Taču arī šis nosaukums ilgi nepastāvēja, jo drīz to nomainīja uz “The Silver Beatles” un pavisam drīz uz visiem pazīstamo nosaukumu “The Beatles”. Par grupas rašanos gadu uzskata tieši šo.
Tā nu Bītli sastāv no 4 mūziķiem- John Lennon (1940-1980), Paul McCartney(1942), George Harrisson (1943-2001) un Ringo Starr (1940). Lenons un Makārtnijs bija galvenie dziesmu rakstītāji. Harrisons deva viņiem nozīmīgu palīdzību sevišķi vēlākajos gados. Džordžs Mārtins bija grupas pirmā lūzuma mākslinieks, kas producēja visiem Bītlu ierakstiem, izņemot viņu “Let it Be” albumam. Tomēr viņam bija kritiska nozīme muzikālajā attīstībā.Bītli radīja sensāciju 1963.g. Anglijā, kad ievērojams jaunu spiedzošu un aizkustinātu fanu iedvesmoja grupu. Bītlmānija nāca no Ziemeļamerikas 1964.gadā un grupas popularitāte drīz strauji izpletās daudzviet pasaulē.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1179303
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties