Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:787541
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 23.01.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Vai valsts varētu pastāvēt bez birokrātijas? Tas noteikti nebūtu iespējams, jo birokrātija pārvalda sabiedrību. Ja valstī nebūtu birokrātijas, tad sabiedrībā rastos milzīgs haoss. Piemēram, Latvijā galvenās pārvaldes institūcijas ir ministrijas, kurās darbojas vairākas apakšnodaļas, kas katra ir atbildīga par kādu jomu. Ja nebūtu šis sistēmas valsts pārvalde tiktu kavēta , jo neviens nezinātu, kurš par kādu konkrētu jautājumu ir atbildīgs un kā tādā jautājumā jārīkojas.
Tātad birokrātija veido dažādu darbību kopumu, ka rīkoties katrā situācijā. Savā ziņā tas ir pozitīvi, jo valda kārtība, tomēr vai visas situācijas ir salīdzināmas? Kā birokrātija organizē savu darbu un īsteno politiku, par labu tieši savai aģentūrai.
Šim darbam būtu jāparāda, kā birokrātija veiksmīgi īsteno savu politiku attiecībā pret sabiedrību un kādas ir birokrātiskās darbības negatīvās puses.Birokrātijas politika
Birokrātija ir cēlusies no vārda „rakstāmgalds”, lietots jau 18. gadsimtā Rietumeiropā - darba vieta, kur ierēdņi strādā. Termins „birokrātija” tika sākts lietot īsi pirms Franču revolūcijas un ātri izplatījās citās valstīs. Lai kā, birokrātija eksistēja jau ilgi pirms vārdi un teorijas sāka to aprakstīt sīkāk. (http://en.wikipedia.org/wiki/Bureaucracy)
Terminam „birokrātija” nav noteikta precīza definīcija. (Page, 1985) Ir iespējams izvirzīt četras dažādas ievirzes šī termina nozīmes skaidrošanai. Pirmā, vistuvākā nozīme ir: birokrātija, kā likumu sistēma. Šo definīciju vairāk vispārinot: birokrātija ir valdības sistēma, kurā amatpersonas/ierēdņi dominē. Otrs veids, kā tiek interpretēts jēdziens birokrātija ir vadīšanas veids. To var attiecināt uz vadīšanu, kas ir bāzēta uz uzticību vispārējiem likumiem.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties