Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:443239
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.12.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Bioloģiskā daudzveidība boreālajā zonā ir diezgan nabadzīga, salīdzinot piemēram ar tropu mežiem. Ņemot vērā visus skarbos apstākļus un faktu ka bioloģiskā daudzveidība samazinās virzienā no ekvatora uz poliem, šāda biodaudzveidība ir pamatota. Dažiem boreālās zonas reģioniem iedarbojas vēl viens biodaudzveidības ģeogrāfiskais gradients. Piemēram Norvēģijā un R.Kanādā ir diezgan augsti kalni, kas realizē augstumjoslas gradientu, tas ir – virzienā no kalna pakājes uz virsotni sugu skaits samazinās.

Klimatisko un ģeografisko apstākļu dēļ, boreālajā zonā izveidojusies diezgan vienmulīga, neinteresanta sugu daudzveidība, tādēļ pastāv uzskats, ka boreālo zonu nevajadzētu aizsargāt. Būtu lietderīgāk, resursus, ko iegulda šī reģiona aizsardzībai ieguldīt piemēram, tropisko mežu aizsardzībai un atjaunošanai. Tropiskie meži aizņem tikai 7% no sauszemes platības, tomēr tā ir mājvieta 50, vai pat 90 % sugu.

Pierādīts, ka boreālajā zonā lielāka ir sugu dominance, bet daudzveidība līdz ar to samazinās, to izskaidro dominances- daudzveidības gradients. Dominances-daudzveidības faktors ir saistīts gan ar platuma grādu gradientu, gan ar augstumjoslas gradientu. Tas vēlreiz pierāda to, ka ziemeļu mežu teritoriju nevajadzētu aizsargāt, bet labāk dot priekšroku tropu mežu aizsardzībai kur uz 1 ha zemes var konstatēt līdz pat 100 koku sugas, un uz katra koka pat 40 skudru sugas.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1119839
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties