Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:769487
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 11.03.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Evalds Švinka dzimis Jaungulbenes pagastā daudzbērnu ģimenē. 1929. gadā viņš beidza Rīgas Skolotāju institūtu un sāka strādāt par laborantu un skolotāju. 1937. gadā absolvēja Latvijas Universitātes Matemātikas un dabaszinātņu fakultāti, iegūstot dabaszinātņu kandidāta grādu.
No 1938. gada E. Švinka strādāja Cēsu Skolotāju institūtā. Pēc šī institūta slēgšanas 1940. gadā darbu turpina Jelgavas Pedagoģiskajā institūtā. Pēc otrā pasaules kara strādāja Cēsu 3. astoņgadīgajā skolā un Cēsu apriņķa jauno naturālistu stacijā. Cēsu 3. astoņgadīgā skola kļuva par bioloģijas skolotāju metodiskā darba centru republikā. Te vasaras brīvlaikos notika bioloģijas skolotāju kvalifikācijas celšanas kursi ar praktiskiem darbiem un ekskursijām.
Tā laika dabas zinātņu programmas autori LU profesori K. Ābele,
E. Reiziņš, V. Valenska un skolotāji J. Greste, M. Mežsēta un V. Vārpa paredzēja, ka pamatskolas 1. klasē mācību viela tiek iekļauta dzimtās valodas mācību grāmatas tekstā. Mācības notika ekskursiju veidā. Mācību gada laikā tika ieteiktas
1
5 ekskursijas. Arī 2. klasē šo darbu turpināja. 3. un 4. klasē skolēni tika iepazīstināti ar augsni, ūdeni, gaisu un augiem. 5. klases materiālā iekļautas ziņas par augstāko augu orgānu uzbūvi ar ļoti daudziem praktiskiem un laboratorijas darbiem, ekskursijām.
6. klasē – augu sistemātika.
Vidusskolā 1. un 2. klasē mācīja botāniku. 2. klasē bija arī nodaļa no zooloģijas kursa par bezmugurkaulniekiem. 3. klasē pievērsās cilvēka anatomijai un fizioloģijai, 4. klasē – darvinisma pamatiem, mineraloģijai un ģeoloģijas pamatiem.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1198507
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties