Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:851296
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.03.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mēs izvēlējāmies šo tēmu, jo tā ir ļoti aktuāla mūsdienu sabiedrībā. Tā kā naftas krājumi un fosilais kurināmais izsīkst, un tas ir nodarījis lielu kaitējumu apkārtējai videi, tādēļ alternatīvie enerģijas avoti ir kļuvuši par visas pasaules prioritāti. Apkārtējās vides piesārņojums ir aktuāla problēma Latvijā un visā pasaulē, tomēr šī problēma līdz šim nav īpaši risināta. Mēs nejūtam globālās sasilšanas sekas tik postoši kā citur pasaulē, bet pakāpeniski arī Eiropa, tai skaitā Latvija sāk izjust globālās sasilšanas sekas, par ko liecina pēdējo pāris gadu siltās ziemas un krasi mainīgie apstākļi.. Degvielas cenu kāpums gan ir licis daudziem sākt interesēties par alternatīviem degvielas veidiem, tai skaitā biodīzeļdegvielu.
Šajā darbā mēs uzzinājām, kas tad īsti ir biodīzeļdegviela, kādā veidā tā top un kur to var izmantot. Šī nozare ir īpaši perspektīva, jo labumu šeit gūst ne tikai degvielas ražotāji, bet arī lauksaimnieki, kam dota iespēja neierobežotā daudzumā audzēt rapsi, visa sabiedrība, kas iegūst ekoloģiski tīru degvielu, kas nesmird, nedūmo un nepiesārņo apkārtējo vidi. Un galvenais – rapša biodīzeļdegviela ir atjaunojama enerģija, kas nevedina uz dabas katastrofu un samazina globālo sasilšanas efektu, ja vien netiek izcirsti meži, lai sāktu nodarboties ar izejvielu audzēšanu. Pastāv daudz un dažādi alternatīvās enerģijas avoti: saules baterijas, vēja ģeneratori un atomenerģija un citas, bet transporta jomā izvēle ir diezgan ierobežota. Pastāv iespēja automašīnas darbināt izmantojot elektrību, ūdeņraža degvielas šūnu tehnoloģiju, eļļu, gāzi, etanolu un biodīzeli. Tomēr, ņemot vērā jauno tehnoloģiju lēno attīstību un lielās izmaksas, jāsecina, ka priekšrocība ir tām metodēm, kuras var izmantot, nemainot pašreizējo infrastruktūru.
Pētot biodīzeli literatūrā, galvenā problēma ir milzīgais informācijas daudzums, kas tiek piedāvāts lasītājam. Laikraksti ir pārpildīti ar dažādiem viedokļiem, ar aprēķiniem un ieteikumiem, kuros ir viegli apmaldīties. Ir daudz dažādu viedokļu, par biodīzeli, mēs centāmies apkopot visus viedokļus un uzrakstīt objektīvu darbu. Mēs uzklausījām daudz un dažādus viedokļus, gan ražotāju, gan auto dīleru, gan pašu lietotāju. …

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties