Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:129493
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.01.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 21 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

7. Biblioterapija praksē
Lai gan pasaulē biblioterapija tiek lietota jau kopš pagājušā gadsimta, Latvijā biblioterapija vēl aizvien ir jauns ārstniecības virziens. Tomēr arvien vairāk psihologu sāk to pielietot savā praksē. Piemēram, psiholoģe Ieva Vaine (21) biblioterapiju asociē ar homeopātiju, jo ar grāmatu reti var izdarīt kaut ko nepareizi.
Psihologs nevar sākt biblioterapiju, pirms nav noskaidrojis, kas īsti cilvēkam kaiš. Otrkārt – vai viņš vispār lasa. Tikai tad var piedāvāt atbilstošu literatūru. Grāmata ne vienmēr ir jāizlasa no sākuma līdz beigām, dažreiz pietiek ar vienu nodaļu, un tajā attēloto psihologs ar pacientu pārspriež. Saruna par lasīto tad arī ir tas svarīgākais posms. Jānoskaidro, kā cilvēks vērtē to vai citu grāmatu. Vienam Vonnegūts šķiet ciniķis, turklāt alkoholiķis, citam – lielisks humora meistars." Biblioterapijā var arī nelasīt grāmatu, psihologs var pastāstīt trāpīgu stāstu. Un tas nostrādās, risinot kādu problēmu, remdējot sāpi. Biblioterapija domāta tiem, kam vairāk intelekta – lasošiem, reflektējošiem (ar apceres spēju) un, protams, bērniem.
(22) Psiholoģe iesaka pozitīvo domāšanu veicinošas grāmatas: Paulu Koelju grāmatas, Lulles Vilmas grāmatas, Robina Šarma grāmatas, Eleonoras Porteres grāmata "Polianna", Ričarda Baha grāmatas, grāmatu sēriju "Cāļa zupa dvēselei". Attiecību problēmu gadījumā noderīga esot R. Norvudas grāmata "Sievietes, kuras mīl par daudz", bet bērniem pamācošas un noderīgas ir Lindes fon Keizerlinkas grāmatas sērijā "Stāsti bērna dvēselei".

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties