Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:738880
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.05.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Bibliotēkas likuma analīze    4
2.  Latvijas Nacionālā bibliotēka    6
3.  Latvijas Akadēmiskā bibliotēka    7
4.  Valsts vienotās bibliotēkas informācijas sistēma    8
  Secinājumi    10
  Izmantotās literatūras un uzziņas avotu saraksts    11
  Pielikums    12
Darba fragmentsAizvērt

Visā pasaulē ir vērojama tendence, ka gados jaunāki cilvēki mazāk interesējas par bibliotēkām un arī necenšas to biežāk apmeklēt. Līdztekus pašsaprotamajai vajadzībai izzināt atšķirīgas jomas un iegūt jaunas zināšanas, Latvijas jauniešus no bibliotēkam attur arī mūsu sabiedrībā izplatītais uzskats, ka visu nepieciešamo informāciju var atrast internetā. Tādēļ mūsdienās bibliotēkas nozīme ir stipri samazinājusies. Šajā referātā es mēģināju apkopot informāciju par bibliotēkām, lai iegūtu kaut minimālās zināšanas par tām. Lai sasniegtu darba rezultātu, tika izvirzīts darba mērķis un uzrevumi.
Darba mērķis ir vairāk uzzināt par Latvijas bibliotēkām kopumā. Par to nozīmi mūsu valstī, par bibliotēku pienākumiem, tiesībām, funkcijām un uzdevumiem.

1.Bibliotēkas likuma analīze


Saskaņā ar likumu „bibliotēka ir kultūras , izglītības un informācijas iestāde, kura veic pasaules kultūras mantojuma – iespieddarbu, elektronisko izdevumu rokrakstu un citu dokumentu uzkrāšanu, sistematizēšanu, kataloģizēšanu, bibliografēšanu un saglabāšanu, ka arī nodrošina tajā esošās informācijas publisku pieejamību un tās izmantošanu.”1
Bibliotēkas likums ir veidots ar mērķi nodrošināt bibliotēku un jaunu bibliotēku veidošanos, kā arī veicināt to aizsardzību un attīstību. Likums reglamentē sabiedriskās attiecības bibliotēku darbības jomā Latvijā. Tās nosaka bibliotēku darbības pamatprincipus, uzdevumus, tiesības un pienākumus. Viens no pienākumiem ir „radīt iespēju bibliotēkas lietotājiem izmantot bibliotēku pakalpojumus neatkarīgi no viņu dzimuma, vecuma, rases, tautības, fiziskā stāvokļa, dzīvesvietas un atrašanās vietas un citiem faktoriem, kā arī veidot atbilstošu bibliotēkas lietošanas aprīkojumu personām ar kustību un redzes traucējumiem.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties