Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:874702
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.01.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 20. gs. (1900. - 1999. g.)
2000. - 2010. g.
2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

Mana referata tēma ir par bezdarbu Latvijā, kas ir viens no galvenajiem nabadzības iemesliem. Latvijā raksturīgs ir struktuālais bezdarbs. Tēma – bezdarbs vienmer un visur būs aktuāla ne tikai Latvijā, bet arī citas valstīs. Bezdarba līmenis Latvija ir samazinājies, jo daudzi Latvijas iedzīvotaji ir devušies uz ārzemēm darba meklējumos, tadējādi atstājot daudz vairak iespēju darba meklējumos šeit palikušajiem. Viens no galvenajiem un arī būtiskākajiem bezdarba iemesliem ir darba pieredzes trūkums un profesionāla neatbilstība darba devēja prasībam, kā arī ekonomiskās aktivitātes samazināšanās, tautsaimniecības pārstrukturēšanās, dažādi ārējie faktori (piem., pieaugošas grūtības ar eksportu),sezonāla rakstura tirgus izmaiņas, u.c.
Lielākā daļa no bezdarbniekiem, kuriem nav pieredzes ir tādi, kas pārtraukuši darbu jau vairakus gadus atpakaļ un jaunieši pēc mācību iestades beigšanas vai mācību partraukšanas. Ir vēl ļoti būtiskas problēmas – darba algas izmaksāšana „aploksnītē”, minimālā darba alga, kas nenodrošina pilnvērtīgu dzīvi, augsts zemas produktivitātes darbu īpatsvars. Savukārt mājsaimniecības cieš no zemas ekonomiskās aktivitātes, tikai daļai ekonomiski aktīvo iedzīvotāju ir darbs, kas bieži vien ir zemas kvalifikācijas un zemi atalgots. Nelielā apjomā bezdarbs nav kaitīgs, jo tas ir tikai normāli, ja kāds aiziet no esošā darba, lai atrastu ko labāku vai, ja cilvēks ir pabeidzis skolu un ari vēlas stāties darba attiecībās. Lielākās problēmas rada ilgstošie bezdarbnieki. Tas vairāk ir novērojams laukos, jo tur ir zemākas algas, zemāka nodarbinātības kvalitāte, lielāks nepilna darba laika nodarbinātības biežums.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1162568
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties