Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:771886
 
Vērtējums:
Publicēts: 16.04.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Bezdarbs jēdziens    4
2.  Bezdarbs Latvijā    9
2.1.  Par NVA reģistrētajiem bezdarbniekiem ar augstāko izglītību    11
3.  Bezdarbs kā noziedzīga nodarījuma motīvs    12
  Priekšlikumi    15
  Nobeigums    16
  Izmantotā literatūra    17
Darba fragmentsAizvērt

Katras valsts ekonomiskās stabilitātes rādītājs ir pēc iespējas zemāks bezdarba līmenis. 90. gadu sākumā Latvijā radās jauna sociāla un ekonomiska problēma - bezdarbs. Bezdarbs ir pastāvējis vienmēr un šī brīža kritiskajā situācijā, kad mūs ir skārusi starptautiskā krīze vairāk nekā mums šķita, tad šis aspekts ir jāņem vērā ne tikai ekonomiskajā jomā, bet arī cilvēkdrošības jomā.
Viens no galvenajiem noziedzības iemesliem ir bezdarbs. Latvijā raksturīgs strukturālais bezdarbs, kuru radīja tautsaimniecības strukturālie pārveidojumi pēc neatkarības atjaunošanas. Daudzu uzņēmumu likvidācijas rezultātā samazinājās pieprasījums pēc darbaspēka. Pašlaik kā bezdarbnieks ir reģistrējies  katrs desmitais ekonomiski aktīvais iedzīvotājs. Domāju, ka bezdarba ietvaros ir arī jārunā par cilvēku esošajām saistībām, kuras šobrīd sāk kļūt par nastu, jo „treknajos gados” kā tos ir sākusi saukt valdība visi ir neapdomīgi aizņēmušies un nu ir spiesti atgriez bankās ņemtos kredītus, bet tik ilgi daudzinātā krīze jau ir klāt un ļoti daudzi kredītņēmēji ir palikuši bez darba. Tātad, uzreiz rodas jautājums kā tas ietekmēs pārējo sabiedrību? Būtu jāveic socioloģiskie pētījumi par to, ko šie cilvēki un vispār Latvijas sabiedrība ir gatava iesākt, lai uzlabotu tieši savu materiālo stāvokli. Kā jau tas bija redzams 13. janvāra piketā, tad daudzi ir tik sadusmoti, ka ir gatavi ķerties pie radikāliem soļiem kā noziedzība un vardarbība. Tieši šādos ietvaros pētīšu tēmu bezdarbs, jo šajā sabiedrībā ir izskanējuši pārāk daudz izteikumu, ka cilvēki ir gatavi darīt vēl šausmīgākus noziegumus un pārdarījumus arī nevainīgiem cilvēkiem un es vēlos noskaidrot kāpēc?
Mans darba uzdevums ir pētīt bezdarbu kontekstā ar cilvēkdrošību, kas saistīta ne tikai ar paša indivīda drošību, bet gan sabiedrības drošību kopumā.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1342783
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties