Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:311409
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.11.2022.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2016. - 2020. g.
Darba fragmentsAizvērt

Vakcinācija aizsargā vakcinētās personas un apkārtējos, kuri ir uzņēmīgi pret slimībām, mazinot slimību izplatīšanās risku starp ģimenes locekļiem, skolasbiedriem vai kolēģiem, draugiem, kaimiņiem un citiem sabiedrības locekļiem. Ja pietiekami daudz cilvēku iedzīvotāju grupā ir imūni pret infekcijas slimību, tā, visticamāk, neizplatīsies no cilvēka uz cilvēku. To dēvē par kolektīvo imunitāti.
Kombinētā vakcīna difterija, stingumkrampji, garais klepus un poliomielīts ir paredzēta primārajai vakcinācijai un revakcinācijai bērniem no 2 mēneši līdz 14 gadiem atsevišķām vakcīnām. 2019. gadā vidēji 96,7 % no visa mērķa grupas bērnu skaita tika vakcinēti pret difteriju un stingumkrampjiem, bet 2020. gadā rādītājs nedaudz samazinājies par 1.1 procentpunktu sastādot 95,6 % vidēji visās vakcinācijas reizēs. Arī garā klepus vakcīnas ir saglabājušas augstus rādītājus 2020. gadā vidēji gandrīz visa mērķauditorija jeb 99,3 % tika vakcinēti, bet 2019. gadā par 1.63 procentpunktiem vairāk kā 2018. gadā sastādot 97.6 % no vakcinētajiem četrās vakcinācijas reizēs līdz 7 gadu vecumam.
Jāpiebilst, ka izvērtējot datus vakcinācijas un imunizācijas līmenis ir ļoti augsts ar tendenci palielināties, kas nozīmē, ka vakcinācija ir aktuāla un cilvēki domā par savām atvasēm un par viņu drošību.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1394322
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties