Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:758146
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.12.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Daudzi starptautiskie dokumenti regulē bērnu tiesības. Starptautiskie dokumenti uzsvēr to, ka bērni paši nav spējīgi sevi aizsargāt. Tāpēc bērnu aizsardzībai ir jāpieverš īpaša uzmanība.
Svarīgākie starptautisko tiesību dokumenti bērnu tiesību jomā ir izstrādāti starptautisko cilvēktiesību un starptautisko humanitāro tiesību ietvaros. Tomēr daudzi jautājumi netiek regulēti šo nozaru ietvaros, piemēram, adopcijas likumu saskaņošana, bet arī to starptautiska regulēšana palīdzētu atrisināt tās problēmas, kas rodas valstu likumu konflikta situācijās un kas skar bērnus. Taču ir jāatzīst, ka cilvēktiesības sniedz vadlīnijas arī šādiem gadījumiem.
Bērnu tiesību attīstība uzskatāmi parāda, kā ekonomiski sociālās situācijas maiņa sabiedrībā ietekmē attieksmi pret cilvēku grupām un viņu tiesībam. Piemēram, Rietumeiropā bērnu likumīgo statusu ietekmēja četras svarīgas un savstarpēji saistītas parādības. Pirmkārt, pieaugot lauksaimniecības mehānizācijai, samazinājas nepieciešamība pēc darbaspēka atsevišķās lauksaimniecības nozarēs, kas savukārt ietekmēja bērnu skaitu ģimenē.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties