Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:541307
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.02.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

No agrīna vecuma bērni uztver reklāmu kā informāciju, turklāt tā ir aizraujoša un viegli saprotama, tajā pat laikā ir dinamiska, krāsaina, un galvenais, liekas pazīstama. Piemēram, iet "garlaicīga, nesaprotama" filma, un pēkšņi – reklāma - kā tikšanās ar labo, veco draugu: viss ir skaidri un jautri! Bērnam patīk sižeta atkārtošana, jo tā to ir vieglāk atcerēties. Šajā brīdī viņš priecājas, jo zina, kas būs tālāk, viņš ir gudrs un viņam ir pieredze!
Īpaši svarīga bērnu auditorijai ir komunikatīvā ietekme – kā integrācija informatīvās saskarsmes procesos, viedokļu apmaiņa un aktīva darbība. Bērni aktīvi sarunājas par to, ko ir vērojuši reklāmās, apspriež tās, viņiem reklāma interesē pati par sevi. Ja pieaugušie, sākoties reklāmai, parasti pārslēdz kanālus, bērni novērtē varoņus un vēlāk aktīvi tos apspriež savā starpā. Bērns uztver reklāmu kā mazformāta kino.
Kā īpašības, kas raksturīgas bērniem, var nosaukt: zemu kritiskuma līmeni kopumā un pret reklāmām kā tādām; lielu uzticēšanos; vieglu ietekmējamību; paaugstinātu atsaucību uz visu afektīvo, t.i. jutīgo, emocionālo; izteikta zinātkāre.
Veidojot reklāmu bērniem paredzētajām precēm jārēķinās ar reklāmas ziņojuma auditorijas īpatnībām:
Bērnu no 0 līdz 3 gadiem.
Svarīgi ir pieminēt to faktu, ka agrīnā vecumā bērna apkārtējā vide ir diezgan ierobežota: gultiņa, ratiņi, tuvākie radinieki, kas viņam nav pietiekami. Tieši vecumā no sešiem mēnešiem līdz diviem gadiem sākas pasaules iepazīšana, bērna galvas smadzenes līdzīgi sūklim pieņem visu informāciju, it sevišķi tik košu, kāda ir reklāma. …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties