Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:234079
 
Vērtējums:
Publicēts: 13.12.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Sievietei jau no dabas ir lemts ar savu ķermeni būt par pirmo mājokli mazulim. Tādi faktori kā dzīves veids, uzturs, fiziskās aktivitātes atstāj savu iespaidu uz bērna attīstību. Viss notiek vienkārši, ja tiek pieņemta doma, ka bērns nevis vēl kaut kad būs, bet viņš jau ir. Viss, ko grūtniece pārcieš grūtniecības laikā, ietekmē bērna veidošanos.
Lai piedzimtu fiziski un psihiski vesels bērns, ir svarīgi, lai topošā māmiņa izjustu mīlestību, rūpes un gādību. Lai viņai būtu pozitīvas emocijas un labas domas. Māte, placenta un auglis ir vienota, kompleksa sistēma. Tieši tāpēc visā grūtniecības laikā mātes slimības un dažādas toksiskās vielas viņas organismā ar placentas starpniecību var negatīvi ietekmēt augli. Izrādās, ka toksiskās vielas bērniņa attīstību iespaido pat tad, ja to koncentrācija vidē, kurā uzturas grūtniece, tikai nedaudz pārsniedz pieļaujamās normas. Bērna normālu attīstību var traucēt topošai mātei neatbilstoša slodze un psihiskās traumas, saslimšana ar infekcijas slimībām. Smēķēšana kaitē mazulim – kad topošā māte smēķē, mazais saņem mazāk skābekļa un izjūt sāpīgas spazmas.
Sievietes to zināja jau sen – tas nav vēders, kas aug, tur aug cilvēks. Reizēm priecīgs, reizēm bēdīgs, dažreiz paniķojas. Dod zīmes mammai.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties