Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:165710
 
Vērtējums:
Publicēts: 11.01.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kā akumulatori, tā baterijas pārveido ķīmiskās reakcijas enerģiju elektriskajā enerģijā. Stingri ņemot, tikai akumulatori ir uzlādējamas ierīces, bet baterijas paredzētas vienreizējai lietošanai. Taču akumulatoru pamatcelles saslēdz baterijās un arī baterijas (faktiski akumulatori) dažreiz tiek angliski apzīmētas kā uzlādējamas ierīces (rechargeable battery). Tādēļ lietosim šos terminus gandrīz kā sinonīmus, tomēr uzsverot, kad baterija paredzēta vienreizējai lietošanai.
Ja esat nolēmis iegadāties jaunu telefonu vai kabatas datoru, jūs noteikti aplūkosiet vienu no galvenajiem tā parametriem – akumulatora darbības ilgumu.
Šīs faktors ir atkarīgs ne tikai no tā cik telefons vai kabatas dators ir ”ēdelīgs”, bet arī no tā, cik baterija ir jaudīga, un kāds ir baterijas tips. Mūsdienas visos mobilajos telefonos, kabatas datoros un citās portatīvās iekārtās izmanto četrus dažādus barošanas elementus – niķeļa kadnija (NI-CD); niķeļa metālhidroksīda (Ni-MH); litija jonu (Li-Ion) un litija polimēra (Li-Pol).
Pirmo trūkums ir t. s. atmiņas efekts, kura cēlonis – īpaši virsmas lādiņi. Tos lādēšanas ierīce izprot kā papildinājumu līdz pilnai uzlādei – tādēļ pārtrauc lādēšanu. To dažkārt izdodas likvidēt ar lielas strāvas izlādi, tūdaļ gan uzlādējot ierīci no jauna. Abi pēdējie akumulatoru veidi ir dārgāki, satur indīgas substances un tālab pēc galīgas iztukšošanās būtu organizējama to atpakaļnodošana. Darbiņš zaļajiem!…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties