Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:328318
 
Vērtējums:
Publicēts: 13.01.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Basketbols (angļu val. – basket ball – groza bumba) ir komandu sporta spēle, kurā piedalās 2komandas, katrā 5 laukuma spēlētāji. Spēles mērķis – iegūt lielāku punktu skaitu nekā pretinieka komanda, iemetot bumbu (masa 600 – 650g, apkārtmērs 75 – 78cm) pretinieka komandas grozā. Spēles ilgums 2x20min. Ja pēc 2.puslaika spēles rezultāts ir neizšķirts, tiek doti 5min pagarinājumi, līdz viena komanda uzvar.
Basketbola spēle norisinās laukumā, kura abos galos novietoti divi 1,8x1,2m lieli vairogi, pie kuriem 3,05m attālumā piestiprināts grozs (Ø45cm). Spēle sākas ar laukuma centrā tiesneša izpildītu bumbas izmetienu augšup starp diviem spēlētājiem, kas cenšas atsist bumbu katrs savai komandai. Par spēlē iegūtu grozu, spēlētājam atrodoties aiz 6,25m līnijas, komandai ieskaita 3 punktus, par precīzu metienu no tuvāka attāluma – 2 punktus, par precīzi izpildītu soda metienu – 1 punktu. Basketbola spēles tehnika ietver piespēles, māņu kustības, basketbola driblu (bumbas vadīšana kustībā vai uz vietas, viegli atsitot to pret pamatni), metienus grozā. Spēlētājiem nav atļauts sist bumbu ar dūri, izdarīt vairāk par vienu sali ar bumbu rokās, aizsargājoties turēt, grūst, vai paklupināt pretinieku. Par izdarītu pārkāpumu spēlētājs saņem piezīmi. Spēles laikā spēlētājs var saņemt ne vairāk kā 5 piezīmes. Par spēles laikā izdarītiem pārkāpumiem bumba jāatdod pretinieka komandai ievadīšanai spēlē aiz sānu līnijas vai soda metienu izpildīšanai. Basketbola spēlētājiem jāapgūst uzbrukuma un aizsardzības individuālā un komandas taktika.
Ieteicamais vecums, kad bērniem vajadzētu sākt basketbola nodarbības ir 8 – 9 gadi. Basketbols izkopj reakcijas ātrumu, veiklību, izturību. Vienkāršota basketbola spēle ir piemērota aktīvai atpūtai.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −0,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1214138
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties