Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:871277
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 24.11.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  BANKU SISTĒMAS BŪTĪBA UN VEIDI   
1.1.  Latvijas Centrālā Banka   
1.1.1.  Latvijas Bankas izveidošanas vēsture   
1.1.2.  Centrālas bankas darbība   
1.2.  Komercbanku būtība un funkcijas   
1.2.1.  Komercbanku funkcijas   
1.2.2.  Komercbanku klasifikācija   
2.  BANKU ATTĪSTĪBAS ANALĪZE LATVIJĀ   
3.  EKONOMISKO KRĪŽU IETEKME UZ BANKU SISTĒMU LATVIJĀ   
3.1.  Banku sistēmas krīzes būtība   
3.2.  Latvijas krīzes   
3.2.1.  1995.gada krīze   
3.2.2.  Krievijas finanšu krīzes ietekmē uz Latvijas bankām   
  PRIEKŠLIKUMI UN SECINĀJUMI   
  Secinājumi   
  Priekšlikumi   
Darba fragmentsAizvērt

Priekšlikumi un secinājumi
Secinājumi
1. Banku sistēma ir viena no galvenām un vajadzīgākajam struktūrām tirgus ekonomikā. Banku starpniecība-saimniecības, firmas un iedzīvotāju kreditēšana ietekmē un paaugstina pieprasījumu, tās savukārt paaugstina ražošanu, ražošanas paaugstināšana sekmē nodarbinātību. Tās viss kopumā sekmē valsts ekonomiku.
2. Banku sistēmu katrā valsts izveido pamatoties uz dažādiem faktoriem – ekonomiskiem, politiskiem un vēsturiskiem. Latvijā darbojas divpakāpju banku sistēma- Centrālā banka un komercbankas.
3. Latvijas Centrāla Banka ir pilntiesīga autonoma valsts iestāde, kuras galvenais mērķis ir īstenot monetāro politiku, saglabāt cenu stabilitāti Latvijā un regulēt naudas daudzumu apgrozībā.
4. Latvijas banka pilda savus uzdevumus saskaņa ar likumu „Par Latvijas Banku”
5. Latviju ārvalstu centrālajās bankās un starptautiskajās finanšu institūcijās pārstāv Latvijas Banka.
6. Latvijā ir liberāls valūtu un kapitāla kustības režīms – Latvijā drīkst ievest un izvest jebkuru valūtu, jebkura daudzumā.
7. Viena no galvēniem banku sistēmas sastāvdaļām ir komercbankas, jo tie koncentrē vislielāko naudas kapitālu un tie veic visplašāko operāciju loku.
8. Latvijā var būt dažādas komercbankas- akciju, pašvaldību un valsts, ar ārvalstu kapitāla līdzdalību vai bez tas.
9. Komercbanku klasifikācija ir ļoti dažāda- pēc īpašuma formas, pēc nacionālas piederības, pēc darbības funkcijām, ka arī citām pazīmēm.
10. Komercbanku darbība ir virzīta uz aktīvu mērķtiecīgu izvietošanu ar mērķi aktivizēt aktīvu struktūru, maksimizējot ienākumus un minimizējot riskus. Kredītu organizācijas patieso stāvokli finanšu tirgū, tās stabilitāti, ienesīgumu un spēju atdot kredītus un noguldījumus, izdzīvot krīzes apstākļos, izpildīt saistības likvidēšanas gadījumā, kā arī izpildīt savas funkcijas pēc sanācijas, ir raksturojams ar bankas aktīvu stāvokli, to kvalitāti.
11. Banku darbības attīstība Latvijā pēdējos gados bija loti strauja, banku skaits palielinājās, banku piedāvāto pakalpojumu skaits arī palielinājās, tas nozīme, ka banku klienti ar katru gadu vairāk uzticējas bankām.
12. Attīstoties banku darbībai, palielinoties banku klientu skaitam, palielinājās arī banku aktīvi un pasīvi, kopā ar aktīviem un pasīviem palielinājās banku ienākumi.
13. Banku sistēmas krīze ir ļoti nopietna problēma visai valsts ekonomikai, ka arī visai pasaules ekonomikai. Banku krīze var rasties no dažādiem apstākļiem un dažādas pasaulēs vietās. Viena valsts banku krīze var skart arī citas valsts.
14. Krīzēm banku sistēmā ir dažādi cēloņi, sekas un ilguma periods. Lai samazināt krīzes rašanas iespēju bankās pastāv iekšēja kontrole, valstī ārēja, Latvijā ar to nodarbojas Finanšu un Kapitāla tirgus komisija.
15. Latvijā lielākas krīzes bija 1995.gadā un 1998.gadā, ka arī dotajā bridi Latviju skar visnopietnākā krīze Latvijas vēsturē. Kāda būs šis krīzes ietekmē uz banku sistēmu tagad ir grūti prognozēt.
16. 1995.gada krīžu rašanas cēlonis bija kredītu pieejamība un nepareiza banku vadības stratēģija,bet 1998.gada krīze bija Krievijas finanšu krīze, kad Krievija paziņoja par rubļa devalvāciju. Krievija nespēja pildīt savas saistības un tās bija cēlonis pasaules vadošo fondu biržu indeksu lejupslīdei. Kaut gan Latvijā atsevišķam bankām bija ieguldījumi Krievijas vērtspapīros, Latvijas banku sistēma sekmīgi pārdzīvoja Krievijas krīzi.

Priekšlikumi
1. Banku stabilitāte lielā mērā ietekmē valsts ekonomikas stabilitāti, tatad Finanšu un kapitāla tirgus komisijai jāpievērš lielāko uzmanību komercbanku darbības kontrolei, jo komercbankās ir koncentrēts vislielākais naudas kapitālu apjoms, no komercbanku stabilitātes un darbības efektivitātes ir atkarīga valsts ekonomika kopumā
2. Organizēt efektīvu iekšējas kontroles sistēmu, lai noteikt nepamatotas banku izdevumus, ka arī citus faktorus, kuri negatīvi ietekmē banku uzdevumu pildīšanu.
3. Aizliegt bankām veikt agresīvu kredītu reklāmu, piespiest banku darbiniekus brīdināt klientus par ekonomiskas situācijas izmaiņas iespējam, lai banku darbinieki būtu ieinteresēti izsniegt tikai tādus kredītus, kuriem ir mazs neatmaksāšanas risks.

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties